Vineri,
24.09.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Mărginimea Sibiului este rezervată aproape 100% de Paști

Mărginimea Sibiului este rezervată aproape 100% de Paști

Deși mai este aproape o lună de zile până la Paști, majoritatea pensiunilor din Mărginimea Sibiului sunt ocupate. Telefoanele au început să sune imediat după Crăciun, iar de la începutul lui ianuarie au început rezervările. Mielul, fie la proțap, fie sub formă de drob nu va lipsi de pe mesele oapeților care au ales să-și petreacă Sărbătorile Pascale în Mărginime. 

În Mărginimea Sibiului sunt oficial peste 160 de pensiuni care pot găzdui aproximativ 3000 de turiști. Majoritatea unităților de cazare sunt rezervate în perioada Paștelui. Astfel, cine încă mai caută un loc liber, cu greu mai găsește.

„Suntem cu gradul de ocupare aproape 100% și așteptăm oaspeții în camere curățate, reîmprospătate de primăvară. Pe oaspeți îi întâmpinăm cu un meniu specific pregătit și ales pentru perioada de Paști. Avem un mic dejun prelungit tip brunch, un prânz și-o cină, pentru toate zilele în care sunt la noi. În meniu, predomină carnea de miel și oaie. Vom pregăti și un proțap de miel, vom găti pentru ei și la plite în curtea conacului. Vom pregăti un drob de miel, ouă de Paște și multe alte specialități specifice Mărginimii Sibiului”, spune Carmen Siminie, proprietarul Conacului Maria Theresa din Orlat.

30264351_1657246011031429_6247415353807208448_o Sursa foto: Facebook / Conacul Maria Theresa

Aceeași situație o întâlnim și la Gura Râului. Aici, rezervările pentru perioada Sărbătorilor Pascale au început încă de la începutul lunii ianuarie.

„Oamenii se pare că sunt foarte organizați. Primele întrebări pentru perioada Paștelui au fost încă de la Crăciun, iar rezervările au început să se facă după 5 ianuarie. Nu mai avem niciun loc pentru perioada pe Paști și, ușor -ușor, se umple și perioada de 1 mai”, spune Sânziana Câmpean, proprietarul pensiunii Sînziana din Gura Râului.
În ceea ce privește prețurile, acestea diferă de la o unitate de cazare la alta. În general, prețurile pe noapte, în acea perioadă încep de la 50 de euro și depășesc 150 de euro.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus