Miercuri,
23.04.2025
Parțial Noros
Acum
15°C

Păduri și vegetație arse în județul Sibiu. Care sunt cele mai afectate zone

Păduri și vegetație arse în județul Sibiu. Care sunt cele mai afectate zone

De la sfârșitul lunii martie pompierii sibienii n-au avut nicio zi liniștită. Dacă nu s-a întâmplat un accident grav, atunci au ars hectare întregi de vegetație și păduri. La Mălâncrăv, pompierii au luptat cel puțin 3 zile ca să lichideze toate focarele.

ISU Sibiu a făcut bilanțul primelor 5 zile ale lunii aprilie. Potrivit instituției au fost executate peste 20 de misiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată, resturi vegetale, litieră de pădure și coronament în urma cărora au ars aproximativ 60 de ha de vegetație uscată respectiv aproximativ 33 de ha pădure și coronament.

„În această perioadă, pompierii sibieni au intervenit de urgență pentru localizarea și lichidarea unui număr impresionant de incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, deși în repetate rânduri, specialiștii noștri au atras atenția asupra pericolelor la care se expun cei care nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor și, implicit, asupra sancțiunilor pe care aceștia le pot primi în cazul nerespectării acestor reguli”, a transmis ISU.

Cele mai afectate zone în care au ars vegetație uscată au fost localitățile Agnita,Axente Sever, Mediaș, Avrig, Bârghiș, Laslea, Roșia, Turnu Roșu și Slimnic.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 6 ani

Intai trebuie lichidate focarele de prostie. Avem prea multi "gospodari" dinastia care nu pot sa gaseasca alta metoda mai sigura de a curata pamantul de uscaturi si nici nu vor sa asculte sfaturile altora, pentru ca ei stiu mai bine. Pe langa acestia mai avem si pe unii "obsedati" de curatenia masinii personale care arunca din mersul masinii tot ce le prisoseste, inclusiv mucuri aprinse de tigara. Pana nu vor fi pedepsite dur cat mai multe exemplare apartinand acestor specii endemice in Romania, nu vom putea avea liniste si siguranta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus