Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

FOTO Pădure de pe Valea Oltului, în flăcări de marți: Focul a pornit de pe proprietate privată

FOTO Pădure de pe Valea Oltului, în flăcări de marți: Focul a pornit de pe proprietate privată

Pompierii și silvicultorii luptă de marți cu flăcările care mistuie pădurea de pe Valea Oltului, în apropiere de localitatea Brezoi. Focul a pornit dintr-o pădure de stejari, proprietate privată.

Peste 100 de silvicultori au fost mobilizați azi la stingerea incendiului, anunță Regia Națională a Pădurilor, după ce focul nu a ptuut fi stins nici până la această oră. Copacii și vegetația din pădure ard pentru a șasea zi consecutiv - nici intervenția Inspectoratului General de Aviație nu a fost de ajuns.

incendiu olt silvicultori

incendiu olt silvicultori 2

„De marți colegii noștri de la ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Vâlcea sunt alături de silvicultorii de la Ocolul Silvic de regim Cozia Negru, ajutând la operațiunile de stingere a unui alt incendiu de pădure din județul Vâlcea. Așa cum am mai menționat zilele trecute, incendiul a izbucnit marți seara într-o pădure de stejari, proprietate privată, în zona Brezoi, din vecinătatea Văii Oltului”, a transmis Regia Națională a Pădurilor.

Vineri la amiază flăcările erau extinse pe mai bine de 30 de hectare, apropiindu-se atât de mult de DN 7 încât s-a luat măsura circulației alternative, polițiștii dirijând circulația în zonă.

incendiu olt 4

„Favorizat de viteza mare a vântului din zonă, incendiul s-a extins pe zone greu accesibile, pe versanți de stâncă abrupți, cu înclinație mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetație cu grad mare de uscăciune. ISU Vâlcea a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie care a trimis un elicopter în zonă ca să stingă focul.

Incendiul se află la câteva zeci de kilometri distanță de focarul de la Malaia, unde săptămâna trecută, un alt incendiu a mistuit o pădure privată aflată în proprietatea Obștii de Moșneni Mălăieni și administrată de Ocolul Silvic de regim Cozia Negoiu”, au mai adăugat silvicultorii.

incendiu olt 3

incendiu olt 1

Astăzi, incendiul de la Brezoi nu era încă stins.

Imaginile transmise de Direcția Silvică Vâlcea sunt din această dimineață.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus