Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Mitropolia a deschis o spălătorie eco self-service la Sibiu: 5 lei pentru un jeton

Mitropolia a deschis o spălătorie eco self-service la Sibiu: 5 lei pentru un jeton

Studenți, oameni cu venituri reduse sau sibienii cărora li s-a stricat mașina de spălat pot să-și aducă hainele să le spele într-un sediu special amenajat de Arhiepiscopia Sibiului. Locația funcționează din această săptămână și se găsește în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane Ortodoxe.

Mai exact, pe strada Mitropoliei nr. 35, unde reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au amenajat o spălătorie de haine self-service. Scopul este acela de a oferi posibilitatea celor care nu au o mașină de spălat acasă sau celor cu venituri mici să poată să-și aducă aici hainele ca să le spele într-un mediu sigur și curat, la un preț foarte accesibil.

spalatorie 6

„E un preț simbolic, care asigură costurile de întreținere și funcționare. Cu 5 lei îți iei jetonul, pui hainele în mașina de spălat, care are capacitatea de 10 kg, și selectezi programul de care ai nevoie. Cel care dorește să și le usuce, poate folosi compartimentul pentru uscat. Pentru fiecare operațiune e nevoie de un jeton”, explică Tiberius Macrea, reprezentant al Arhiepiscopiei Sibiu.

spalatorie 3

În sediul spălătoriei se găsesc două mașini de spălat și două de uscat haine. Trebuie de menționat că cel care va dori să se folosească de acest serviciu nu are nevoie decât să vină cu hainele pe care le vrea spălate, pentru că detergentul este asigurat pe loc, acesta fiind unul ecologic, după cum asigură cei care propun acest serviciu, și este extras automat de aparate.

În timp ce acestea lucrează, poți să privești televizorul sau să stai pe internet - Tiberius Macrea precizează că aici va fi instalat un router wireless, iar mai târziu va fi adus și un aparat de cafea: „Poate să vină oricine care are nevoie de acest serviciu, nu trebuie să ne anunțe, e un program fix de la 9 la 20, iar duminica este închis”.

spalatorie 5

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

7 Lacatus

Acum 3 ani

Super!! E bine ca cineva se gandeste si la cei mai necajiti...5 lei e juma de tura de carusel in Piata Mare!!! Ce frumos ar fi sa se gandeasca si cei din Primarie la astfel de proiecte!!!
Raspunde

Mic și negru

Acum 3 ani

Super, tot non-profit și neimpozabil ca și celelalte activități economice ale bor, nu?! Investiția intră tot la acțiuni cu caracter social în parteneriatul bor - stat subvenționată 80% ? Dar dacă facem o analiză obiectivă (evident de rea credință) observăm că prețul simbolic este cu 33% - 50% mai mic decât al competiției comerciale (care face profit din care trăiește!) dar fără să existe cheltuieli cu locația, impozitarea profitului, angajați, etc. Aș tine să cred că ies bine de tot pe +. Dar poate greșesc ...
Raspunde

Mare si alb

Acum 3 ani

Domn mic si negru, din rautate si frustrare faceti enunturi gratuite. Mergeti si va documentati. Se platesc acolo taxe si impozite ca pentru orice activitate economica!! Succes la barfe si rautati!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu Săliștean

Acum 3 ani

O idee foarte bună pentru centrul istoric al orașului. Propun că înăuntru să se facă o bibliotecă cu cărți religioase, iar în post să se spele numai haine închise la culoare! Doamne ajuta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pablito Bucerzan

Acum 3 ani

Noi iubim bicicletele, smoothieul de leurda si protestele, nu le avem cu biserica si prostii invechite pentru cei spalati pe creier de PSD!
Raspunde

Mircea Diaconu

Acum 3 ani

Pablito Bucerzan, ”Noi„ la cine te referiiiii ?????? Înainte să vorbesti in numle nostru consultate si cu noi, poti sa incepi cu ”EU„..........................creier de PSD!
Raspunde

Mircea Diaconu

Acum 3 ani

A respecta cultul ortodox nu inseamna ca trebuie sa fi ipocrit ”Nicu Salistean„sunt tare curios ce faci pentru aceasta comunitate de foarte usor iti permti sa iei cuvantul, da anonim dupa ca altfel nu se poate!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus