Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Alpha Basketball Sibiu, la prima participare în campionatele naționale

Alpha Basketball Sibiu, la prima participare în campionatele naționale

Alpha Basketball Sibiu a reușit o performanță notabilă, calificându-se în Turneul Final U13 la sezonul de debut în Campionatul Național. Parcursul foarte bun al tinerilor baschetbaliști sibieni în sezonul competițional 2018-2019 s-a concretizat, weekendul trecut, cu accederea în Turneul Final, care va aduna cele mai bune 8 echipe din țară.

„Lupii” Alpha au organizat duminică, 7 aprilie, ultimul turneu din cadrul campionatului și de o singură victorie mai aveau nevoie pentru a-și asigura locul în primele 8 echipe ale țării. Din fericire, echipa antrenată de Alexandru Hulpuș și Ivan Gemaljevic s-a impus în fața formației CSU Brașov, în Sala Transilvania. În cea de-a doua partidă, Alpha a pierdut contra celor de la U BT 1 Cluj-Napoca, dar ambele echipe au mers mai departe către locurile fruntașe ale categoriei U13.

Calificare la sezonul de debut în Campionatul Național U13

Alpha Basketaball Sibiu se află la prima participare în campionatele naționale. De asemenea, echipa lui Hulpuș are cel mai tânăr lot calificat la Turneul Final, fiind singura generație 2007 participantă la faza finală a Campionatului Național U13 Masculin.

„Suntem foarte fericiți de evoluția clubului nostru. La debutul în campionatele naționale reușim să ne depășim obiectivul și să ne calificăm în Turneul Final. Un lucru mare, având în vedere că ne-am bătut de la egal la egal cu toate echipele cu care am jucat, deși noi am mers la luptă cu o generație mai mică (2007) față de cele întâlnite. În ultimul meci câștigat, cel cu Brașovul, copiii au prestat un joc constant, iar în sfertul 3 au reușit să se desprindă și astfel am câștigat partida, obținând calificarea în Turneul Final. Țin să mulțumesc tuturor antrenorilor care au lucrat cu acești copii pe parcursul dezvoltării lor. Le mulțumim copiilor pentru ambiție și perseverență, părinților pentru tot sprijinul oferit de-a lungul sezonului și, bineînțeles, partenerilor și sponsorilor noștri alături de care am parcurs un drum frumos”, a declarat Alexandru Hulpuș. Președintele Alpha Sport Team Sibiu.

Alpha Sibiu (2)

Lotul Alpha Basketball Sibiu U13 este compus din: Sebastian Băcilă, Raul Burcea, Matei Florea, Robert Carpovici, Elias Drăgan, Tudor Horvat, Paul Itu, Eric Kriska, Bogdan Mihaiu, Gabriel Radu, Mario Prodea, Alexandru Suciu, Alexandru Stănică, Andrei Teodoru, Raul Trihenea, Riccardo Vasiu.

Turneul Final U13 Masculin va avea în perioada 7-12 mai, iar cele opt formații care vor lupta pentru medalii au fost repartizate în două grupe. Alpha Sibiu face parte din Grupa 2 și va juca în compania echipelor ACS Dan Dacian Portocaliu, AS BC Valbon Arad și CSȘ Nr. 5 București.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus