Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

FOTO Cum evoluează lucrările la cea mai nouă școală din Sibiu

FOTO Cum evoluează lucrările la cea mai nouă școală din Sibiu

O școală se închide, dar alta se construiește. În județul Sibiu se ridică o nouă școală generală - în localitatea Șura Mică. Lucrările avansează conform graficului, conform autorităților locale. În prezent, este terminat parterul.

„Construcția școlii generale din Șura Mică începe să prindă contur. Deocamdată este terminat parterul care va include cinci săli de clasă, secretariat, biroul directorului, biroul de contabilitate și administrativ, cabinetul medical, sală pentru documentare și informare (biblioteca), sală de mese, depozit, holuri și grupuri sanitare”, anunță adminsitrația Comunei Șura Mică.

scoala sura mica parter

scoala sura mica santier 3

În perioada următoare muncitorii urmează să ridice etajul. Potrivit planului de construcție, acesta o să fie compus din nouă săli de clasă, cabinet de informatică, hol și grupuri sanitare.

Suprafața totală desfășurată pe un nivel va fi de 1246,27 m², iar suprafața utilă a școlii - de 2189,66 m². Finanțarea construcției școlii din Șura Mică se face prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (2017-2020), respectiv, noua instituție de învățământ idn judeul Sibiu ar urma să fie gata în anul 2020. Potrivit listei de obiective finanțate în județul Sibiu în această perioadă, pentru construirea școlii generale din Șura Mică din bugetul de stat a fost alocată suma de 6 milioane de lei.

scoala sura mica santier 4

scoala sura mica santier

FOTO: https://www.facebook.com/Comuna-SURA-MICA-576173326085259/

Tot în cadrul acestui program ar urma să aibă loc lucrări la mai multe școli din județ. Spre exemplu, printre proiectele care au obținut promisiunea finanțării de la bugetul de stat se mai numără reabilitarea și modernizarea școlii din satul Saroș din Dumbrăveni (1,39 milioane de lei), reabilitarea școlii gimnaziale din Valchid, comuna Hoghilag (2,9 milioane de lei), mansardarea și dotarea școlii gimnaziale din Laslea (500.000 lei), dotarea cu echipamente și mobilier specific didatic și de laborator a școlilor gimnaziale „Mihai Eminescu” și nr. 5 din Mediaș (78.360 lei, respectiv 278.460 lei), reabilitarea școlii, amenajarea curții exterioare și realizarea unei săli de sport în școala din Micăsasa (2,8 milioane de lei), reabilitarea și extinderea școlii din satul Mihăileni (1,9 milioane lei), reabilitarea a două corpuri ale școlii gimnaziale „St. L. Roth” din Moșna (3,2 milioane lei), reabilitarea, dotarea și realizarea unei săli de sport la școala din Nocrich (1,7 milioane lei), demolarea Școlii gimnaziale din Puca și construirea alteia noi (3,7 milioane de  lei).

Amintim că de la începutul acestui an de studii în județul Sibiu nu mai funcționează o școală din lipsă de elevi. Este vorba despre Școala primară din Ștenea, structură a Școlii gimnazială Șeica Mare, acolo unde la începutul anului de studii 2018-2019 au fost înscriși doar patru copii. Activitatea acesteia a fost sistată în baza hotărârii consiliului de administrație și a consiliului local.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus