Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul acesta, vremea pare să țină cu noi, un picnic în Cindrel fiind așadar binevenit. De asemenea, TBS vine cu două spectacole zilele acestea, iar copiii vor avea și ei de unde alege ateliere, piese de teatru și activități în aer liber.

Vineri, 12 aprilie

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada 12 – 14 aprilie, de la ora 17:00, un modul special de ateliere de teatru pentru elevii de liceu. Proiectul pilot se va derula sub egida „Sibiu Plays!” și va fi coordonat de regizorul Robert Bălan. Mai multe detalii despre participarea la ateliere și preț, veți găsi în articolul de AICI.

De la ora 18:00, tot la Teatrul GONG, se joacă din nou spectacolul „Regulile jocului”. Spectacolul Teatrului GONG le vorbește tinerilor despre forța distrugătoare a războaielor și puterea salvatoare a imaginației. Povestea lui Nama și a lui Oldo, doi copii, victime și totodată supraviețuitori ai ultimului dintre războaie, este spusă pe scena teatrului sibian într-un spectacol de o oră.

Regulile Jocului // trailer from Teatrul Gong on Vimeo.

De la aceeași oră, în noul spațiu al Palatului Copiilor are loc vernisajul de pictură în memoria pictorului Marius Cioban. Soția și fiul artistului vor ține câteva mici discursuri, alături de Bianca Florea, inspector de specialitate și de Cristian Bîscă, fotograf. Ultimele tablouri rămase ale artistului Marius Cioban vor putea fi și cumpărate, banii fiind alocați renovărilor sediului Palatului Copiilor.

expo palatul copiilor

„Freedom. Straussiana”, un spectacol plin de pasiune, dramă, comedie și bună dispoziție, o combinație între dansul clasic și cel neoclasic, în coregrafia lui Mihai Babuska și a Aleishei Gardner, va fi pus în scenă în această seară, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

freedom straussiana tbs

Tot de la 19:00, de această dată la Teatrul Național Radu Stanca, se joacă „Povestea prințesei deocheate”. Spectacolul creat de Silviu Purcărete la Sibiu pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Namboku al IV-lea. Kabuki este unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez, caracterizat prin rafinament vizual și o codificare complexă.

Horia Brenciu ne invită apoi în Liquid the Club, la o seară cu hit-uri precum “Fac ce-mi spune inima”, “Hello”, “A naibii dragoste” și “Inima nu vrea”. Detalii despre concert se găsesc AICI

Sâmbătă, 13 aprilie

Mașini de epocă dintre cele mai deosebite vor fi prezentate la Sibiu, pe 13 aprilie. Și de această dată, evenimentul va fi găzduit în centrul orașului, iar automobilele vor putea fi admirate încă de la prima oră a dimineții. Parada este organizată de Retromobil Club România și are loc în mai multe locații din țară. Evenimentul va începe la ora 10:00 și va fi găzduit în Piața Mare a Sibiului.

Vânătoarea de ouă are loc și anul acesta la Arka Park Păltiniș. Evenimentul începe la ora 11:00, când sunt așteptați micii "căutători" să construiască împreună coșulețele pentru ouăle de ciocolată. Evenimentul se va încheia cu o tombolă cu premii. Tariful de participare este de 10 lei/copil.

După „Harap Alb” și „Povestea lui Rapunzel”, regizorul Gavriil Pinte revine la Teatrul Gong din Sibiu și face o pledoarie pentru ceea ce e natural, autentic și adevărat, cu spectacolul „Privighetoarea”. Evenimentul va avea loc de la ora 11:00, iar prețul unui bilet este 9 lei.

La Biblioteca Județeană ASTRA, de la ora 19:00 va fi pus în scenă spectacolul de teatru „Crimă și pedeapsă” după F.M Dostoievski. Evenimentul are o durată de o oră și 30 de minute, iar în distribuție îi vom regăsi pe Florentina Stoian, Alex Hîncu și Mircea Rotaru. Informații și rezervări: 0745 523 260.

crima si pedeapsa teatru

Duminică, 14 aprilie

Cărți, unele noi, altele vechi, toate la prețul de un leu, stau una lângă alta cu miile pe strada Teliuc nr. 8. Înainte de Paști, pe 14 aprilie, va avea loc o ediție specială a târgului, iar doritorii sunt așteptați între orele 10 și 14 să își facă aprovizionarea cu porția de cultură.

carti la un leu (3)

Asociația My Transylvania organizează un nou eveniment în aer liber, de această dată în Cindrel. Experiența începe la ora 11:00, cu un bufet de produse și specialități locale și sezoniere într-o curte tradiționala din Sibiel. Fiecare își face propriul pachet de picnic pe care îl va lua în rucsac. Nu uitați să vă aduceți și o păturică. În timpul unei drumeții de 1,5 ore, cei prezenți se vor bucura de livezile și pajiștile din împrejurimile Sibielului și vor lua masa ca picnic într-un loc cu o vedere frumoasă deasupra satului. La sfârșitul traseului cu toții vor poposi într-o altă curte, pentru a se bucura de un fel principal tradițional, servit cald.

picnic in cindrel

De la ora 19:00, la Sala Thalia va avea loc Gala de Balet, organizată de TBS, un spectacol dedicat tuturor iubitorilor dansului, care reunește momente din balete celebre mult îndrăgite de public. Este vorba, printre altele, de Corsarul, Baiadera sau Lacul lebedelor, dar și de spectacole de dans contemporan.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

..

Acum 3 ani

Intradevar vremea tine cu noi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus