Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Cea mai mare acțiune de curățenie a județului din ultimii ani

Cea mai mare acțiune de curățenie a județului din ultimii ani

Școli, asociații și primării din tot județul Sibiu s-au „înarmat” cu mănuți și saci de gunoi și au ieșit sau se pregătesc să iasă la „cules” de gunoaie. Fie că vorbim de trasee turistice, cursuri de apă sau câmpuri de la marginea localităților, toate sunt vizate din dorința de a reda frumusețea odată cu acțiunile de curățenie.

Spre exemplu Asociația Fly Fishing Club Sibiu a organizat săptămâna trecută o acțiune de ecologizare a râului Cibin. În perioada următoare, sunt așteptați voluntari pentru curățarea altor râuri. În 14 aprilie, se va curăța râul Avrig cu confluența Avrigel cu râul Mare, (vis-a-vis de Biserica de lemn), urmat de o altă acțiune în data de 28 aprilie a aceluiași râu.

„Asociația Fly Fishing Club Sibiu asigură toată logistica necesară, sacii menajeri, manuși de unică folosință, cât și transportul pentru voluntari”, arată reprezentanții Asociației.

ecologizare Foto: Facebook FFCS

Tot săptămâna trecută, în localitatea Rășinari, mai mulți voluntari, prin diferite acțiuni ale asociaților au curățat un traseu turistic.

„Întreg traseul este curat acum! Sâmbăta 6 aprilie, împreună tot cu @Clubul GreenImpact "Cocoșul de munte" - Rășinari și voluntarii Tură în Natură am reușit să ecologizăm și traseul lung de la Urme pe Play. Mulțumim copiilor şi cadrelor didactice ai şcolii Barcianu din Răşinari și voluntarilor noștri pentru ajutorul oferit și sperăm ca traseul să rămană la fel de curat de acum încolo”, scrie Asociația Tură în Natură pe pagina de Facebook.

tura in natura Foto: Facebook Tură în Natură

În cursul acestei săptămâni, și pe Valea Hârtibaciului a fost mobilizare mare. Mai mulți voluntari ai centrului Nocrich au curățat râul și zona de lângă Muzeul de pe Valea Hârtibaciului.

nocrich Foto: Facebook Nocrich Scout Centre

În 19 aprilie, se anunță o acțiune mare de ecologizare în Rusicori și Șura Mică. Primăria din Șura Mică alături de o firmă și o asociație organizează așa numitul eveniment: Curățenia de Primăvară în satele Rusciori și Șura Mică.

„Voluntarii sunt așteptați vineri 19 aprilie 2019 la ora 9,30 în stația de autobuz – pentru Rusciori și în fața Bisericii Ortodoxe pentru Șura Mică. Se vor igieniza următoarele zone: Rusciori: Dealul Cucului-Dj 143 b, albia pârâului Valcinca, La Troci. Șura Mică: drumul comunal dintre Șura Mică și Rusciori. Vă așteptăm în număr cât mai mare!”, scrie pe pagina de Facebook a Primăriei din Șura Mică.

Totodată, reamintim că, în urmă cu două săptămâni, primarul din Șeica Mare și-a tras pantalonii de trening și cizmele de cauciuc și a pus mâna la curățenie, alături de cetățeni. Împreună au reușit să curețe cursurile de apă ale râului Calva și Visa de pe raza localității. În tot acest timp, și Primăria Sibiu desfășoară mai multe acțiuni de ecologizare a râului Cibin, numai în luna martie reușind să strângă peste 395 de metri cubi de deșeuri.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 12.10.12

Din același registru, face parte și curățarea câmpului din zona Autostrăzii. „În acest caz particular, colegii mei de la Întretinere și Coordonare Săliște s-au apucat să curețe zona, însă cantitatea de deșeuri este atât de mare încât operațiunea ar putea dura și două săptămâni. Printre altele, colegii din teren au găsit mobilier vechi, aparatură electrocasnică și foarte multă maculatură. Într-o zi, chiar în timpul în care colegii mei lucrau acolo, a venit cineva să lase gunaoie acolo, dar am sesizat Poliția. Între timp, au fost montate și panouri de averizare, ce interzic depozitarea deșeurilor”, declara Robert Elekes, purt. de cuv. DRDP Brașov, la începutul acestei săptămâni.

gunoaie

Sursa foto principală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus