Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

FOTO Elevii din Sibiu au strâns ajutoare pentru cei nevoiași

FOTO Elevii din Sibiu au strâns ajutoare pentru cei nevoiași

Elevii din mai multe licee din Sibiu au decis să se alăture unei campanii de binefacere a Arhiepiscopiei Sibiului, în care au ajutat familiile nevoiașe și persoanele cu dizabilități din municipiu și din mai multe sate din județ în ajunul Sărbătorilor de Paști.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, instituția a oferit pachete cu alimente pentru 20 de persoane nevoiașe din Sibiu, în parteneriat cu șase licee din municipiu. Organizatorii au dorit să le aducă o bucurie acestor persoane nevoiașe în preajma sărbătorilor pascale și le-au oferit pachete cu alimente, produse de curățenie și alte daruri. Au fost implicați cadre didactice și elevi de la Liceul „Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum”, Liceul Economic „George Barițiu”, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” și Liceul Teoretic „Constantin Noica”.

ajutor filantropic 2

Campania se numește „Învățăm prin fapte” și a ajuns la a patra ediție.

„Prin această campanie dorim să promovăm voluntariatul în rândul tinerilor și să ajutăm persoanele nevoiașe aflate în atenția noastră. Împreună cu cele șase licee implicate în campanie am achiziționat alimente, produse de igienă și toate cele necesare într-o casă pentru pregătirile dinaintea Sfintelor Paști”, spune inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

De asemenea, consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, preotul Adrian Roman, împreună cu inspectorul social pr. Tiberiu Kiss au vizitat persoanele nevăzătoare din cadrul Asociației de Nevăzători din Sibiu. Cei doi preoți au oficiat slujba Sfântului Maslu și au oferit asistență religioasă. Reprezentanții eparhiei au transmis mesajul de binecuvântare și de încurajare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Tot prin implicarea Departamentului de asistență, 50 de copii de la Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum” și de la Liceul Economic „George Barițiu” au plantat 500 de puieți în apropiere de cartierul sibian Gușterița. Au fost plantați goruni de munte, fag și stejar. Elevii de la cele două licee au fost coordonați de profesoarele Anca Novac, Cornelia Popa și Cristina David. Activitatea a făcut parte din Campania „Protejăm mediul, trăim sănătos” ajunsă la a patra ediție.

sadim copaci

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Un PSDist mandru

Acum 3 ani

Bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus