Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Tinerii sunt invitați la evenimentul Cariere europene și provocările politicii externe a UE

Tinerii sunt invitați la evenimentul Cariere europene și provocările politicii externe a UE

Studenții și cetățenii din Sibiu sunt invitați joi, 18 aprilie, la evenimentul „Cariere europene pentru tineri și provocările politicii externe a Uniunii Europene”, de la ora 10, la Hotel Ibis Sibiu, Sala Turandot. În dialog cu participanții vor fi doi tineri politicieni, candidați ai Alianței 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European, sibianul Nicu Ștefănuță și Daniela Șerban.

Invitații vor vorbi, din experiența lor, despre cum își pot construi tinerii o carieră europeană în România sau în Parlamentul European, precum și despre provocările politicii externe a Uniunii Europene. În plus, vor prezenta câteva oportunităţi deschise tinerilor absolvenţi sau tinerilor profesionişti de a accede la o carieră europeană.

Vom discuta problema stagiilor de practică neplătite și obiectivul Alianței 2020 USR PLUS de a implementa programe de educație antreprenorială a tinerilor, co-finanțate din fonduri UE, care să pregătească viitoarele generații de antreprenori responsabili încă de pe băncile școlii. Tinerii vor afla cum se pot implica mai mult în procesul de schimbare și dezvoltare a României și prin participarea la vot pe 26 mai.

Diplomat european, Nicu Ștefănuță este sibian și reprezintă Parlamentul European la Washington, fiind primul român care asigură legătura dintre forul european și Congresul american. A lucrat la Parlamentul European din 2007, ca expert în comisiile de Agricultură și de Buget. A studiat economie, politici publice și diplomație la Washington, Viena și Timișoara. Candidează ca europarlamentar pentru a transpune în realitate speranțele românilor: o prosperitate comparabilă cu cea din Europa, stabilitate și siguranță, un sentiment de demnitate și mândrie europeană.

Daniela Șerban a implementat cele mai ample campanii de educație financiară din România. Are  o experiență de peste 12 ani în piața de capital, presă și consultanță, șapte ani în cadrul Bursei de Valori București, doi ani la The Money Channel și peste un an în consultanță. Daniela crede că este în măsură să contribuie la îmbunătățirea utilizării piețelor financiare pentru a genera creștere economică, alocarea mai bună a resurselor în economie, dezvoltarea antreprenoriatului și a încurajării investițiilor în companii mici și mijlocii.

 

Alianța 2020 USR PLUS Sibiu

Comentarii

5 comentarii

Ion ionescu

Acum 2 ani

Pai la Ștefănuta se stie cum se poate. Au părinții tau bani grămadă, desi au fost angajați toata viata la stat si au fost membrii al Actualului Psd, apoi muncesti si faci studii, dar iarasi vin parintii si pompeaza bani in tine. Evident ca a contat si formarea ta profesională si intelectuală, dar hai sa fum seriosi, studii in straintate fac destui, dar nu ajunge nimeni gratuit pe loc eligibil la europarlamentare. Modelul a fost patentat in 2016 de fata lui tata de la Făgăraș, liberala Mara Mares. Si ca sa nu uitam, junele Stefanuta a trecut si pe la PDL, unde a fost consilierul pușcăriașei Monica Iacob Ridzi. In rest, ce mi-e cu ăștia, ce mi-e cu Psd, tot niste imorali si oameni fara caracter.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ciprian

Acum 2 ani

"dar nu ajunge nimeni gratuit pe loc eligibil la europarlamentare" Probabil că așa e pe la ALDE, PNL etc., de-aia așa zice postacul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zumz

Acum 2 ani

Da, nu ajunge nimeni gratuit pe loc eligibil la Europarlamentare. Stefanuta a muncit pentru asta, nu a primit nimic gratuit, pentru ca a fost pe locul 3 in USR dupa votul intern al membrilor. Simplu?
Raspunde

Sile

Acum 2 ani

Stefanuta e omul cumparat de colonialist, l-au pus aia pe locul 3! Daca isi mai baga si Csolos niste oameni nu mai prindea loc Nicusor, baiat de toata isprava, diplomatul de la Avicola! Hai ca prinde la corporatisti, la astia de la shared service cu deschidere europeana!Nicusor, ca tot ai fost la Viena, ai invatat niste germana? Auf geht's nach Bruxelles!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus