Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

ALDE Sibiu: Guvernul sprijină mediul proiectele din mediul rural

ALDE Sibiu: Guvernul sprijină mediul proiectele din mediul rural

Dezvoltarea comunitatilor locale reprezinta un obiectiv important pentru Guvernul PSD-ALDE, unde Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) joaca un rol major. Peste 70% din suma alocata din acest program merge pe proiecte din mediul rural. In prezent au fost depuse si sunt in curs de finantare 12.681 de obiective in cadrul PNDL, din care 1.830 obiective sunt estimate pentru a se finaliza in 2019.

„PNDL este un program eficient si uşor de accesat pentru autoritatile locale. De exemplu, in trecut, pentru a accesa un program de investitii, primarii si autoritatile locale trebuiau sa mearga in vreo patru ministere pentru a obtine o finantare care nu era multianuala. Acum, cu PNDL, lucrurile s-au simplificat major, ceea ce se vede si din proiectele demarate de autoritatile locale. Un alt mare avantaj al programului este ca nu se mai tine cont de culoarea politica, asa cum se facea pe vremea lui Boc” , declară Ovidiu Gheorghe Tocaciu, secretar coordonator ALDE Sibiu.

Programului National de Dezvoltare Locala este structurat în două etape. Etapa I a PNDL (2013-2016) a avut o alocare de 17.6 miliarde lei, iar mai mult de jumatate din suma alocata inseamna investitii finalizate. Pentru PNDL 2 (2017-2020), Guvernul PSD-ALDE a alocat suma de 30 de miliarde de lei, pentru 7.179 obiective, dintre care 441 sunt deja finalizate. Avantajele PNDL, cele mai importante sunt crearea de locuri de munca prin finantarea a cel putin un obiectiv de investitii in fiecare localitate din Romania. Programul dezvolta localitati in paralel cu proiectele depuse pe fonduri europene (POR, POIM, AFIR, AFM). PNDL deschide peste 12.000 de santiere in tara.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

hristea

Acum 4 ani

Sper ca la alegerile locale ALDE sa fie un clar învingător. M-i se pare de departe cel mai bun partid politic din România în ciuda faptului ca s-au aliat cu PSD-ul partid pe care nu îl înghit 90% din Români la momentul de față plus ca PSD-ul la Sibiu are zilele numărate și Trif azi e ministru mâine vinde gogoși in centru.
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

Orice partid cu un fanfaron impanat in frunte este o adunatura de neghiobi. Motocicleanu e desprins din Caragiale toata ziua, insa din pacate cultura civica a multor votanti se face la haznaua 3!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus