Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Pacientă fotografiată alături de un gândac, la Spitalul Județean Sibiu

Pacientă fotografiată alături de un gândac, la Spitalul Județean Sibiu

Spitalul Județean Sibiu a ajuns astăzi în centrul atenției pe un grup de mămici din Sibiu, de pe Facebook, după ce o proaspătă mămică ce susține că a văzut un gândac pe unul din paturile din maternitate, a postat chiar o fotografie cu „individul”, lângă o femeie care abia născuse.

Sute de comentarii au fost postate în doar câteva ore pe un grup de mămici din Sibiu, pe Facebook, după ce au apărut două fotografii reprezentând un gândac „așezat” lângă o lăuză. Femeia care a făcut postarea nu ar fi făcut sesizare la conducerea spitalului și a dorit să rămână anonimă, însă susține că a văzut și fotografiat gândacul în secția de terapie intensivă a Maternității Spitalului Județean Sibiu.

„Este inadmisibil… ieri am fost operată de cezariană la Sibiu la maternitate… condiții uau… astăzi mă plimbam prin salon și ce să vedeți, fata de lângă mine mai era un pic și „mânca” un gândac… mi s-a făcut o scârbă și mă gândesc… Doamne cum umblă gândacii pe acolo și cu sânge…”, scria femeia în postarea de pe rețeaua de socializare.

Contactată de reporterul Turnul Sfatului, mămica a spus că într-adevăr fotografia este făcută în maternitatea sibiană, dar că în urma numeroaselor mesaje răutăcioase pe care le-a primit pe privat, a preferat să șteargă postarea.

„Primesc numeroase mesaje urâte pe privat și vreau să șterg postarea. Ideea a fost că degeaba alții se luptă să avem modern și cum trebuie, dacă alții își bat joc și nu prețuiesc ce se dă. Nu e nimic fals în ce am postat. Nu sunt genul să îmi bat joc… dar mai ales acolo? Unde sunt riscuri de infecții?”, a spus femeia.

Cât despre întreaga experiență cu gândacul, mămica a povestit cum chiar ea s-a ridicat din pat și s-a dus să ia gândacul de pe patul pacientei. „L-am aruncat pe jos. Deja îmi fac filme, aseară aveam impresia că umblă vreunul pe mine”, a mărturisit aceasta râzând.

57204041_2666416463375702_7077992222750146560_n

Părerile sunt împărțite printre mămici

După ce a fost realizată postarea, pe grupul de mămici utilizatoarele de Facebook s-au împărțit în trei tabere: cele care spuneau că e clar o minciună, cele care o susțineau pe mămică și cele care o acuzau chiar pe lăuză că ar fi adus gândacul cu ea.

„Eu am născut în noiembrie și nici vorbă de așa ceva. Era foarte curat și oamenii cumsecade și nici nu a trebuit să dau vreun ban nimănui”, a spus o mămică.

„Poate a venit cu gândacul în geantă”, a spus o alta.

„Nu am primit reclamații”

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au transmis că până în acest moment, nicio astfel de situație nu a fost semnalată de vreuna din pacientele de la Maternitate. Redăm mai jos întregul răspuns al SCJU Sibiu, formulat la solicitarea Turnul Sfatului:

„Această situație este atât în atenția conducerii spitalului cât și în cea a maternității și vom cerceta exact împrejurările în care a avut loc. Până în momentul de față nu am primit reclamații cu privire la condițiile de cazare și tratament din cadrul blocului materno-infantil și nu au fost semnalate astfel de cazuri. Practic, din acest punct de vedere, maternitatea nu se confruntă cu probleme și cu siguranță e o situație izolată. Atât sala de nașteri, sala de operații, saloanele de ATI și saloanele pentru mămici și nou – născuți au fost modernizate și sunt permanent întreținute corespunzător prin procedurile de curățenie și dezinfecție. De aceea, o astfel de situație este surprinzătoare, cu atât mai mult cât SCJU Sibiu a făcut și face în continuare eforturi pentru a menține standardele de calitate din maternitate la nivelul ridicat cu care ne-am obișnuit pacientele în ultimii ani și pentru care am primit de numeroase ori un feed-back pozitiv. Orice nemulțumire și situație de acest fel trebuie semnalată în primul rând la nivel instituțional, iar toți pacienții spitalului au posibilitatea de a se adresa atât cadrelor medicale cât și conducerii, fiind interesul nostru comun de a identifica și rezolva rapid orice nemulțumire, fie ea și una apărută izolat și care nu reprezintă imaginea de ansamblu a condițiilor, cum este în acest caz”, a transmis Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ciprian

Acum 3 ani

Gregor Samsa, săracul
Raspunde

Baltag

Acum 3 ani

M-am gandit ca gandacul e pacientul si punctul ala mare si negru se plimba prin pat
Raspunde

mama leone

Acum 3 ani

Eu le propun sa cante si sa danseze La Cucaracha.
Raspunde

antologia umorului romanesc

Acum 3 ani

O fi bolnav gandacul... sau poate e o ea si vrea sa fete...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus