Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Cea mai nouă Mezelărie din oraș: Papa Mitch readuce tradiția sibiană de preparare a cărnurilor

Cea mai nouă Mezelărie din oraș: Papa Mitch readuce tradiția sibiană de preparare a cărnurilor

Dacă încă nu știți de unde să procurați carnea pentru masa de Paști, aflați că în Sibiu s-a deschis o nouă Mezelărie - „La Lotrean”. Însă nu una obișnuită, ci una ce își propune să readucă tradițiile vechi ale sibienilor de tranșare, preparare și prezentare a cărnurilor, uitată sau evitată de marii retaileri. Și pe bună dreptate, căci de acest lucru se ocupă Mircea Lotrean, cunoscut ca Papa Mitch, care face parte din a patra generație de măcelari și mezelari.

Noul magazin deschis în Sibiu la sfârșitul lunii martie se află pe strada Mihai Viteazul, nr. 1, aproape de Lidl. „Stimați clienți, în această locație se execută produsele noastre: Tranșare carne și fabricare produse de carmangerie și mezeluri. Aici tradiția este la ea acasă”, scrie pe ușa de la intrarea în noua locație.

Papa Mitch, a patra generație de măcelari

Astfel, recent inaugurat, în noul magazin clienții află nu numai că pot cumpăra carnea, șunca sau mezelul de care au nevoie, ci și că acestea sunt preparate în incinta laboratorului de preparate a mezelurilor, care este anexa magazinului, de cineva care cunoaște meserie.

Mitch Lotrean

„Sunt în această meserie de la vârsta de 14 ani după ce am terminat școala profesională Scandia. Am lucrat toată viața în companii din industria alimentară, continuând ceea ce au făcut părinții, bunicii și străbunicii mei, originari din zona Sadu - Râu Sadului. După studii, am fost repartizat în mai multe locații: Scandia, Industria Alimentară din Constanța, Sinaia, am lucrat ca șef de fabrică la Gostat Constanța, iar din 1970 m-am transferat la ONT Litoral, unde am fost șeful distribuției de carne pe tot litoralul. Până în 1978, când am plecat din țară”, povestește Mitch Lotrean. Din țară a fugit din cauza corupției și a represiunilor. A ajuns în Germania, unde dupa 2 ani a plecat împreună cu toată familia în Canada, iar în cele din urmă - în SUA, unde „am lucrat tot în domeniu, în propria mea fabrica de mezeluri, în Hollywood, California”.

Carnea „La Lotrean”: conținut, nu formă

Proprietarii magazinului spun că și-au propus să facă produse cât mai apropiate de tradiția de mezeluri ardelenească, fără să-i atragă pe cumpărători printr-o culoare aprinsă a produsului sau prin forma perfectă a lui. Și astăzi, în noul magazin unele produse poate că nu vor atrage în primul rând prin forma și culoarea cărnurilor și a mezelurilor, însă Mitch Lotrean asigură că așa trebuie să arate o carne adevărată fără ajutorul E-urilor ascunse. Carne pe care o prelucrează doar cu condimente naturale, fără adaosuri și E-uri periculoase pentru organism. „Scopul nostru e să prezentăm vechea structură a mezelăriei. Încercăm să facem ceea ce am învățat și de la părinți, și în școlile profesionale care erau foarte bine dotate și exista o educație foarte bună din punct de vedere profesional. Aici facem niște preparate, nu le zic sută la sută bio, dar corecte. Trebuie să fim sinceri și să spunem că unii nitriți pe care le folosesc producătorii sunt obligatorii în carne, pentru că toată carnea de porc, vită și pui, conține spori de botulism, iar acțiunea nitraților îi combate. Condimentele utilizate de noi în preparatele de carne sunt naturale în exclusivitate. Noi nu folosim E-uri care în mod artificial îmbunătățesc gustul și aspectul produselor, în detrimentul sănătății, pentru că se folosesc în niște cantități greu de imaginat. Este adevărat că produsele noastre nu arată atât de țipător din punct de vedere coloristic, însă noi nu vrem sub nicio formă să folosim E-uri ajutatoare - eu vreau să mănânc și eu din produsele preparate aici”, spune Mitch Lotrean.

magazin la lotean 2

Carne de vită, de porc și de oaie

Cei care trec pragul magazinului găsesc în interior trei vitrine frigorifice și au de ales dintr-o mulțime de produse, preparate din trei feluri de carne: de vită, de porc și de oaie. Specialistul în prepararea cărnurilor explică modul în care se pregăteau mezelurile în trecut: „În sistemul vechi carnea se tranșa, se toca, se lăsa la maturat câteva zile. Astăzi, totul e rapid - se adaugă prafurile care o ține vie, cu culoare accentuată și se pune în vânzare. Să știți că acolo nu poate fi vorba despre un produs natural. Mă consider un meseriaș în domeniu care știe tot, iar ceea ce o să vadă sibienii în vitrină este făcut de noi exclusiv aici”.

magazin la lotrean carne

magazin la lotrean anturaj

Cumpărătorii trebuie să fie siguri că în spatele vitrinei produsele sunt preparate în condiții de igienă bune, iar spațiul este dotat cu utilaje performante germane, ceea ce permite ca produsele finale să fie fabricate cu cantități exacte de carne, conform rețetelor originale, la cel mai înalt standard. „În ceea ce privește materia primă, ne-am propus să lucrăm numai cu carne indigenă românească de la procesatorii acreditați, cu carnea care trece prin controlul sanitar-veterinar”, adaugă Mitch Lotrean.

magazin la lotrean

În vitrinele Mezelăriei „La Lotrean” pot fi găsite și mai multe tipuri de salamuri tradiționale (italian, tradițional rusesc, Victoria sau parizer de vită și porc), șuncă (țigănească, în Aspic, coaptă sau Leberkase), dar și produse unice, cum ar fi cârnați de porc „La Lotrean” sau tobă de limbă integrală. Despre acestea vom scrie în articole separate, pentru ca vizita la magazin să fie bine documentată.

magazin la lotrean vitrina

magazin la lotrean vitrina 3

Mezelăria „La Lotrean” este deschisă de luni până vineri între 09:00 - 18:00 și sâmbăta între 09:00 - 14:00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Sibianul

Acum 3 ani

Nu ia mers grill-ul si acuma crede că îi merge măcelăria, sunt altele în oraș care sunt de 100 de ori mai bune.
Raspunde

filip

Acum 3 ani

Asta tot nu se lasa pana nu ramane chel in buzunare :) Dupa ce i-a crezut pe sibieni prosti si a crezut ca vor cadea in limba la afacerea lui "americana", acum incearca cu o macelarie cel putin banala. Rau e cu omul cand nu mai e cu picioarele pe pamant. Si ii mai faceti si atata reclama.
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Vaca aia agatata pe perete e creepy rau...
Raspunde

vasile

Acum 3 ani

Reclama e sufle-ul comertului.
Raspunde

Daniela Bamme

Acum 3 ani

Pentru invidiosi de mai sus,Filip si Sibianul "Invidia este un merit care trebuie castigat, compatimirea este gratuita" ,voi santeti de compatimit. Nu aveti nici macar atata demnitate sa iesiti din anonimitate ,saraci de voi ..
Raspunde

Leonard

Acum 3 ani

Tot respectul pentru acest om
Raspunde

Radu

Acum 3 ani

Locatia arata excelent! Se vede ca omul isi respecta clientii, in special pe cei cu handicap... Rampa de acces pentru persoanele cu handicap este exceptional de bine proiectata. Probabi in Hollywood California avea afacerea inchisa a 2a zi. Cum sa faci rampa cu inclinatie de +40 de grade care se termina pe o platforma de 30-40 de cm direct intr-o usa de intrare fixa?
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Ba, mai lasa-ne in pace. Dupa succesul rasunator de acum 15 ani cu McMitch, de la Perla, a lovit anul trecut cu PapaMitch, iar acum revine in stil mare. Stim din carti ca perseverenta e cheia succesului, dar nici chiar asa... Oare a amenajat spatiul acelasi designer care i l-a amenajat si pe cel de pe Rodeo Drive? Sau era pe Sunset Blvd??? N-as cumpara nici mancare la caini dintr-un spatiu care arata asa...
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

Nu cunosc "antecedentele" în bussines ale domnului, însă m-au atras 2 lucruri. Grija față de semeni expusă în declarație si inevitabil, cea expusă la intrarea în magazin. Rampa de acces pentru persoane cu handicap este cel puțin o bătaie de joc, să nu spun altfel. "Grija" față de semeni există doar în declarații stimabile domn si iubite autorități, care girati astfel de expuneri. Doar 5 secunde puneți-vă în pielea cuiva în scaun cu rotile, dornic să își cumpere ceva din acest magazin....VA MAI E FOAME?????
Raspunde

un cetatean

Acum 3 ani

daca asa crede "domnul" ca trebuie sa arate o carmangerie...daca igiena se asigura in pantaloni de trening murdari si cu medalii de gat...sigur n-o sa ma aiba client!!! inca ceva...reclama ti-o faci singur print tot ce faci (calitatea produselor, curatenie, respect fata de client, etc.)...nu trebuie sa platesti celor de la TS sa te laude!!!
Raspunde

Daniela Bamme

Acum 3 ani

Se pare ca persoana domnului Lotrean preocupa pe multi in Sibiu, va inteleg pentru ca invidia nu este altceva decat este o forma ascunsa de admiratie,nu va mai preocupati de igiena ,oricum la veniturile voastre modeste nu va puteti permite sa cumparati intr un Magazin de specialitate pentru voi ramane abator ul.
Raspunde

vasile

Acum 3 ani

Va respect doamna dar sunteti aroganta. Nu am nimic cu domnul sa fie santos si sa persevereze pana la vati ani doreste dansul. Sunt vegan si nu ma intereseaza carnea si nici produsele din carne, desi imi permit chiar si de la dansul. Deci succesuri nebanuite, un articol foarte interesant publicat de 2 ori, Multumim Turnului din piata sfatului pentru detalii.
Raspunde

Anonimul

Acum 3 ani

Trening, medalie și ochelari de soare. Ghiulul mai lipsește... Rampa e într-adevăr prea mică și foarte înclinată. In general in astfel de situații se facă în lateral cu spațiu de manevră in fața ușii. Înăuntru, spațiul e anost. Crenvurștii sunt cam low-cost, o măcelărie care se respectă nu prea are așa ceva pe raft. De prețuri, cam măricele (după cum se poate vedea in poze). Nu mă pronunț despre calitatea și gustul produselor, care pot fi într-adevăr gustoase. Eu cred că ăsta a fost visul lui, să-și deschidă magazin in Sibiu. Eu ii urez succes.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus