Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Raluca Turcan: Referendumul din 26 mai spune STOP apărării infractorilor prin instituțiile statului!

Raluca Turcan: Referendumul din 26 mai spune STOP apărării infractorilor prin instituțiile statului!

Asediul ce durează de doi ani asupra instituțiilor statului poate fi oprit doar cu ajutorul referendumului propus de președintele Klaus Iohannis, susține președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. ”Referendumul propus de Președintele României este important pentru România și pentru oamenii ei cinstiți. De peste doi ani suntem sub asediul unui grup care favorizează infractorii prin instituțiile statului. Un grup care a confiscat agenda guvernamentală, agenda Parlamentului, agenda publică prin teme ce țin exclusiv de interesul direct și personal al unor politicieni de rang înalt care au încălcat legea. Niciodată până acum nu s-a mai întâmplat să asistăm la amenințări, șantaje, presiuni făcute public, direct și exercitate prin instituții ale statului român. Comportamentul acesta este unul de tip interlop și este transferat în instituțiile statului. Iar planul nu este încă desăvârșit. Mai au câteva redute de cucerit, se pare: Parchetul General, Înalta Curte, Banca Națională, Curtea Constituționala, serviciile de siguranță națională. Și pentru a opri această obsesie de control, putere, bani în interes personal, DA, referendumul trebuie organizat și votul trebuie să fie majoritar DA! Trebuie să oprim aceste fărădelegi!”, susține Raluca Turcan.

 

Liderul liberal cere ca până la votul din 26 mai, în care românii vor spune dacă vor un stat fără infractori la conducerea lui, să nu fie dată nicio ordonanță pe justiție. ”Infractorii nu fac legea în nicio țară din Europa! De aceea, la voturile din Parlament cerem să nu participe:

- Liviu Nicolae Dragnea – condamnat;

- Cătălin Rădulescu (PSD) – condamnat;

- Steluța-Gustica Cătăniciu (ALDE) – condamnată;

- Goga Octavian (PSD) – condamnat;

- Resmeriță Cornel Cristian (PSD) - condamnat.

 

Fiecare dintre persoanele menționate, plus altele care se afla în faza de urmărire penală beneficiază direct de modificările la legislația pe justiție. Solicit, fără resentiment politic, să recunoașteți că orice român din țara asta dacă greșește, plătește. Dumneavoastră însă, cei menționați, dacă greșiți, schimbați legea”, a mai spus Raluca Turcan în plenul Parlamentului.

Partidul Național Liberal susține demersul Președintelui României de a organiza un referendum național în data de 26 mai. ”Este cel mai bun moment pentru ca pe agenda publică și a instituțiilor să ajungă adevăratele priorități ale societății noastre: lipsa autostrăzilor, spitalele cu grave probleme, școlile învechite, copii care mor cu zile, chiar înainte de a se naște. Despre asta este și referendumul”, a mai spus Raluca Turcan.

S-a reactivat Comisia Iordache. Amnistie pentru VIP-uri

Liberalii semnalează și reactivarea Comisiei Iordache, care a votat pentru o serie de reduceri de pedepse de care vor beneficia o serie însemnată de personalități politice PSD.

Astfel, parlamentarii PSD – ALDE au votat: reducerea termenelor de prescripție de la 8 la 6 ani și reducerea termenelor speciale de prescripție de la 16 la 9 ani. ”De aceste ”CADOURI LEGALE” vor beneficia toți infractorii care cer rejudecarea în completurile de 5 judecători, pentru că faptele mai vechi de 9 ani vor fi prescrise. Să ne gândim doar la numele grele care au suferit condamnări, cu confiscarea averii și care vor scăpa cu dosarul albit și banii în conturi! Frăția corupților e puternică și acționează la ordin. La ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Florin Iordache a rezolvat, prin vot în Comisie, ceea ce nu au reușit avocații lui Dragnea, Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă”, a mai spus Turcan.

PNL a propus în acest context suspendarea ședinței și așteptarea punctelor de vedere de la Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și de la GRECO și a susținut ca înainte de a discuta aceste legi în Comisia Iordache să se aștepte votul românilor la referendumul din 26 mai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Pentru o publicatie ce se pretinde echilibrata,echidistanta ,tare iubitoare de respectarea legii si uritoare de corupti e de neinteles cum publicatii publicitate electorala desi este ilegal.Nu mai puteati astepta o saptamina?
Raspunde

Lotul National de Curling

Acum 3 ani

Doamna Turcan oare primarul PNL din Selimbar Marius Grecu cercetat penal si complicele lui Maricuta va participa la.vot ??????? Reaminitim prejudiciul , sibienii trebuie sa stie : 130 milioane de euro !!!!!!!!!
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

intrati pe site parlament frau turcan e cu studii la moscova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ca nu sufera psd e treba botoshenencei!
Raspunde

votantul

Acum 3 ani

Fiti serioasa, doamna1 ce mai zambeati la lansarea cartii dlui Johannis! Erati sincera ca si acum?
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 3 ani

Mai bine zece turcane decat un dracnea. Abia astep votul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus