Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Asociația Comunelor din România anunță câți bani donează pentru tinerii sibieni care vor să ajungă la Olimpiada Geniilor

Asociația Comunelor din România anunță câți bani donează pentru tinerii sibieni care vor să ajungă la Olimpiada Geniilor

Filiala județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România a anunțat că este gata să susțină financiar participarea celor trei elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” la Olimpiada Geniilor din SUA.

Este vorba despre Alexandru Rădac, Codrin Muntean și Daniel Marpozan care învață în clasa a X-a la profilul Matematică-Informatică. Tinerii sunt coordonați de profesoara Florentina Ileșan.

„Contribuția fialialei județene Sibiu a ACoR este în valoare de 4.000 de lei și a fot donată elevilor de către președintele Valentin Dumitru Ioan Ivan, în data de 18 aprilie”, anunță organizația într-un comunicat de presă.

Amintim că cei trei tineri au fost acceptați și la „Olimpiada Geniilor”, eveniment ce va fi organizat în Oswego, statul New York, în perioada 17 – 22 iunie 2019. Pentru acest concurs cei trei elevi au creat un robot care ar putea fi folosit de pompieri în timpul incendiilor, pentru a ajuta la salvarea oamenilor surprinși între flăcări. Astfel, viața pompierilor nu va fi pusă în pericol.

Echipa celor trei elevi se numește „herotech”. Fiecare dintre membrii echipei este responsabil de o parte a proiectului: Marpozan Daniel – partea de electronică, Muntean Codrin – partea de programare, Rădac Alexandru Ovidiu – partea de design și mecatronică. Pentru participarea la olimpiadă echipa de la Colegiul „O. Goga” are nevoie de suma de 4.000 de euro.

Săptămâna trecută și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a făcut apel la administrațiile locale, județene și la oamenii de afaceri din județ să susțină financiar deplasarea în SUA a trei elevi de la Colegiul Național „O. Goga”.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/11/isj-sibiu-roaga-primarii-si-oamenii-de-afaceri-sa-sustina-trei-elevi-calificati-la-olimpiada-geniilor-din-sua/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus