Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Vântul de ieri a fost atât de puternic, încât a adus la Sibiu praf saharian

Vântul de ieri a fost atât de puternic, încât a adus la Sibiu praf saharian

Sibiul a fost ieri sub avertizare cod galben, iar mai multe incidente i-au pus la treabă pe cei de la ISU. Odată cu vântul, în oraș a ajuns și praf saharian. 

Meteorologii anunță că ziua cu cea mai mare probabilitate de depunere de praf saharian la noi în țară a fost cea de ieri și noaptea trecută, iar în zilele următoare este posibil să se mai depună dar nu în strat atât de vizibil.

„În perioada 23-28 aprilie circulația aerului predominant din sector sudic va favoriza venirea dinspre Nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, înspre Sudul, Estul și Centrul Europei. În această perioadă va ploua temporar în regiunile de Sud și Vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerile prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă”, anunță meteorologii.

WhatsApp Image 2019-04-24 at 9.26.56 AM (2)

Potrivit specialiștilor, în următoarele zile ne putem aștepta ca cerul să fie mai întunecat ca de obicei. Un praf gălbui s-a depus deja pe suprafețele exterioare, acesta fiind motivul pentru care ne-am găsit mașinile pline de praf de dimineață. De asemenea, calitatea aerului pe care îl respirăm va scădea până când norul va trece de țara noastră.

Medicii ne recomandă ca în timpul acestui fenomen să evităm să ieşim din casă şi să nu deschidem ferestrele. Mai ales cei cu afecţiuni respiratorii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că praful le agravează suferinţa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3719

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus