Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Minivacanță cu vreme de stat în casă, la Sibiu: cod galben în Noaptea de Înviere. Până pe 1 mai, temperaturile tot scad

Minivacanță cu vreme de stat în casă, la Sibiu: cod galben în Noaptea de Înviere. Până pe 1 mai, temperaturile tot scad

Administrația națională de meteorologie a emis o atenționare de cod galben pentru ploi cu cantități de apă însemnate pentru cea mai mare parte a țării. Potrivit meteorologilor sibieni, la Sibiu vremea va deveni urâtă de sâmbătă după-amiază, iar ploile se vor intensifica în Noaptea de Înviere. Nici de 1 mai nu se anunță vreme bună.

“În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și punctiform 35...40 l/mp“, se arată în atenționarea meteorologică de cod galben, care va intra în vigoare de sâmbătă, de la ora 15:00, până duminică dimineața, la ora 04:00.

Codul galben de ploi va fi instituit pe majoritatea teritoriului țării Codul galben de ploi va fi instituit pe majoritatea teritoriului țării. Sursa foto: ANM

Înainte de instituirea codului galben, însă, vremea frumoasă va dispărea de pe cer începând de la miezul zilei de sâmbătă. “Instabilitatea atmosferică va veni dinspre vest, afectând mai întâi Alba, Hunedoara, Sălaj. Condițiile de instabilitate atmosferică se vor manifesta de la prânz și se vor intensifica în noaptea de sâmbătă spre duminică. Seara și noaptea ploile vor fi mai intense și, punctiform, vor putea cădea între 25 și 40 de litri pe metru pătrat“, explică meteorologii din cadrul Centrului meteorologic regional Transilvania Sud.

După ploile de sâmbătă și duminică dimineața vremea se va răci. De la cele 25 de grade Celsius estimate pentru amiaza zilei de sâmbătă, duminică, în prima zi de Paști, temperaturile nu vor mai trece de 18 grade Celsius.În cursul zilei de luni, temperaturile maxime vor fi între 15 și 17 grade Celsius în județul Sibiu, iar marți – între 14 și 16 grade Celsius. “Va ploua în fiecare zi, iar în cursul zilei de marți cantitățile de apă sunt așteptate să crească din nou“, estimează meteorologii sibieni. Pentru ziua de 1 mai, la Sibiu temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 14 grade Celsius. Zilele de minivacanță care urmează vor înregistra și reprize de intensificare a vântului, dar și momente în care soarele va putea fi zărit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus