Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-4°C

Tribunalul Sibiu a lansat licitația pentru un nou sediu cu peste 120 de încăperi. Fără doi participanți, o anulează

26 Aprilie 2019 15:38

Tribunalul Sibiu a lansat licitația pentru un nou sediu cu peste 120 de încăperi. Fără doi participanți, o anulează

22 mai 2019 este termenul limită până la care proprietarii de imobile de mari dimensiuni din zonele centrale ale Sibiului sunt așteptați să depună oferte pentru ca magistrații sibieni să le devină chiriași.

Reprezentanții Tribunalului și ai Judecătoriei Sibiu caută un spațiu în care să funcționeze pe o perioadă de minim cinci ani. Prevăzători – având în vedere dezastrul în care s-a transformat proiectul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu- magistrații sibieni au în vedere și posibilitatea prelungirii acestui contract. Printre condițiile impuse prin caietul de sarcini pentru selectarea viitoarei chirii (spațiile folosite acum pe Calea Dumbrăvii ar trebui, teoretic, eliberate în câteva săptămâni) se numără o suprafață utilă de aproximativ 4.500 de mp (plus încă cel mult 450 de mp), din care holurile să aibă o suprafață de cel mult 1.000 de mp (dacă acestea sunt mai mari, chiria oricum va fi plătită pentru cel mult 1.000 de mp de holuri). Clădirea care ar trebui să servească drept sediul Tribunalului și Judecătoriei va trebui să fie situată în zonele de impozitare A sau B ale municipiului Sibiu și să aibă o parcare disponibilă cu cel puțin 70 de locuri.

Un spațiu “la cheie“ cu peste 120 de încăperi

Viitorul spațiu va trebui amenajat astfel încât să aibă cel puțin zece săli de judecată, de cel puțin 60 de mp fiecare, plus un birou pentru martorii cu identitate protejată. Pentru magistrați, grefieri și asistenți judiciari vor trebui amenajate (atât cei ai Tribunalului, cât și ai Judecătoriei) mai trebuie amenajate alte 65 de birouri. Personalul administrativ al celor două instituții, procurorii, aprozii, șoferii și muncitorii, avocații, jandarmii etc dar și cei care apelează la serviciile instanțelor (pentru arhivă, scanare etc) mai au nevoie de alte aproape 40 de camere și birouri. Pe lângă spațiile mai sus amintite mai sunt cerute și alte dependințe (precum registraturi, grupuri sanitare etc).

Pentru unele din încăperi, magistrații sibieni cer și condiții speciale. “Spațiul de arhivă trebuie să asigure o umiditate permanentă de maxim 50%, indiferent de soluția tehnică aleasă de locator. Absența unei soluții tehnice nu descalifică un ofertant, dacă acesta apreciază că nu se impune o intervenție tehnică asupra spațiilor enumerate pentru asigurarea umidității optime“, se arată în caietul de sarcini.

Clădirea ofertată în cadrul acestei proceduri de închiriere trebuie să aibă infrastructura necesară creării a 100 de posturi de telefonie fixă, o rețea intranet pentru 300 de calculatoare, dar și un sistem de supraveghere video interior și exterior.

Minim doi ofertanți

Criteriul de atribuire a contractului de închiriere ia în calcul prețul ofertat în proporție de 60%, restul de 40 de procente fiind alocate criteriilor tehnice (zona de impozitate, numărul locurilor de parcare, nivelul funcțional/tehnic). “Comisia de evaluare derulează negocieri cu fiecare candidat selectat în parte, într-o singură rundă sau în runde succesive). Participanții nu au dreptul ca, în rundele următoare, să modifice angajamentele asumate, decât în sensul îmbunătățirii acestora. Negocierile se poartă până în momentul în care fiecare participant declară că oferta sa nu mai poate fi îmbunătățită“, este descrisă, în documentația de atribuire, modalitatea de negociere a viitoarei chirii. Modalitate care va fi aplicată doar dacă la licitație vor fi depuse cel puțin două oferte.

Data de la care reprezentanții Tribunalului speră să se mute în noua chirie este 20 noiembrie 2019. “Prelungirea termenului este posibilă raportat la complexitatea lucrărilor necesare şi în măsura în care termenul de locațiune pentru actualul sediu al Tribunalului Sibiu va fi prelungit“, se arată în caietul de sarcini al procedurii lansată pentru închirierea noului spațiu. Închiriere pentru care, anul acesta, bugetul alocat de Ministerul Justiției este de 314.000 de lei.

Este a treia dată în ultimii zece ani când Tribunalul și Judecătoria Sibiu își schimbă sediul.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

marcel

Acum 1 an

Chiar, domnule Deleanu, nu intrebati autoritatile autorizate, daca tot nu este santier activ la tribunalul de pe Victoriei de ce nu se retrage gardul care blocheaza circulatia pietonilor la 1 metru? Eu daca blochez trotuarul trebuie sa platesc nu stiu cat pe metru patrat pe ora (sau zi?). Ministerul justitiei nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus