Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Președintele Iohannis, scos din rugăciune. ”Să ne rugăm pentru conducătorii ortodocşi ai acestei ţări“

Președintele Iohannis, scos din rugăciune. ”Să ne rugăm pentru conducătorii ortodocşi ai acestei ţări“

Preoţii dintr-o biserică din Constanța au rostit la miezul nopţii o rugăciune în care au îndemnat enoriaşii să se roage pentru „conducătorii ortodocşi“ ai ţării. Adevărul.ro susține că preoții au modificat slujba Ecteniei Mari ce nu pomeneşte de religia pe care trebuie să o aibă cei pentru binele cărora ne rugăm.

Soborul care a oficiat ceremonialul religios la Biserica Împăraţi Sfinţii Constantin şi Elena din Constanţa a îndemnat enoriaşii să se roage pentru sănătatea arhiereilor Bisericii Ortodoxe Române, pentru sănătatea poporului şi pentru conducătorii ortodocşi ai ţării. Expresia „conducătorii ortodocşi“ a fost percepută ca fiind ciudată, dat fiind că nu toţi cei aflaţi la conducerea României sunt de această credinţă – începând cu preşedintele Klaus Iohannis, care este creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice. Slujba de la miezul nopţii a decurs în rest aşa cum erau obişnuiţi credincioşii care participă an de an la Înviere şi vor să ia Lumină sfântă.

Reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Tomisului au declarat pentru „Adevărul“ că această exprimare aparţine doar preoţilor respectivei biserici.  „Ori au greşit, ori au vrut să dea o replică. Probabil e un semn de iritare faţă de anumite declaraţii ale unor lideri, ceea ce n-ar fi justificat ţinând cont chiar de semnificaţia acestei seri“, au spus aceştia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

S

Acum 5 ani

Hm. Majoritatea romanilor din Ardeal erau greco catolici pana la comuniști. Și mulți sunt și acum. Plus moldovenii romano catolici. Plus neo-protestanții. Plus ateii și agnosticii. Și nici nu am zis încă de cei de alte etnii care au alte religii. Dacă ii interesează numai conducătorii ortodocși, nici pe restul nu ar trebui să-i intereseze de conducătorii ortodocși. Rețetă pt unitate, nu? :))
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

nimeni nu poate face,din pacate,o statistica exacta citi ortodocsi sint,citi greco catoloci,citi romano catolici etc
Raspunde

Romania, te iubex

Acum 5 ani

Păi explicația e simpla. Acei oameni au tinut post numai cu mazăre de Madagascar
Raspunde

DI

Acum 5 ani

Domnule Presedinte, ne vom ruga noi pentru dumneavoastra, pentru inca un mandat pe care sa il castigati. Cei din arhiepiscopia Constanta sunt cei formati de conducatorul lor cercetat de multi ani pentru fraude si cu bani europeni si le e teama de oamenii fermi.Vor fi luati de d-na Kovesi daca izbaveste la Parchetul european. Nici de Pasti nu a putut fi liniste, a tulburat-o chiar cei care trebuia sa o asigure.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu

Acum 5 ani

Poti sa te rogi impreuna cu familia ta,ca numai prinde al doilea mandat,este impotriva noastra a romanilor ortodocsi si noi nu l mai vrem!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Se poate mai jos ?
Raspunde

Dante Alighieri

Acum 5 ani

Aha. Deci despre "o replică" era vorba. O replică la ce ? Interesant de știut dacă Doamne Doamne stă la șuetă cu asemenea replici. Poate mai corect ar fi spus "...pentru toți conducătorii ortodocși ai țării, CARE AU DOSAR PENAL LA DNA, deși se pare că pentru ăia s-au "rugat" deja parlamentarii,fie ei ortodocși sau nu.
Raspunde

ogarul visiniu

Acum 5 ani

astept cu nerabdare parerea parintelui Necula ...a promis un pas in spate dupa referendumul despre familia traditionala(a lui Draknea desigur)... daca tot nu a putut face pasul sa auzim ce mai cugeta ... !
Raspunde

...

Acum 5 ani

Mai ogarule, sau Ion ionescu sau cum te mai auto-intitulezi tu, iti repet, ai inteles gresit faza cu pasul in spate, mergi si reciteste. Si iti mai repet ceva: familia este de un singur fel. Constructiile sintetice va apartin voua. Inventii precum "familie traditionala" "familie monoparentala" "familie homo" si altele va apartin si sunt complet lipsite de substanta, doar termeni inventati pentru a va sustine aberatiile propagandistice. M-am saturat sa te aud cum NU cugeti deloc pe aici ci doar repeti niste replici prefabricate ca un troll veritabil.
Raspunde

Nicu

Acum 5 ani

Pentru comentatori:daca crestinii ortodocsi nu l ar mai vota pe Iohannis,ar fi istorie,la fel si Astrid Fodor si FDGR!Nu toti conducatorii ortodocsi ai Romaniei au dosare penale,iar ca primari penali au toate partidele mari inclusiv PNL.Preotii ortodocsi dau tonul schimbarii,eu ii felicit pe acei preoti ortodocsi din Constanta,sa nu uitam vorbele lui Iohannis care i a catalogat pe ortodocsi cu ocazia referendumului pe familie ,ca FANATICI RELIGIOSI!
Raspunde

A3

Acum 5 ani

Pentru pastorul protestant Gadea cine se roaga? Munceste degeaba seara de seara.
Raspunde

Che

Acum 5 ani

Alt lingau....Rares Bogdan?
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

”Majoritatea romanilor din Ardeal erau greco catolici pana la comuniști” Da, si totzi romanii din Transilvania erau ortodocsi pana la 1700. Acum, nu stiu daca Presedintele ar fi de acord sa fie pomenit in rugaciunile unora pe care i-a facut ”infatuati” si ”fanatici”. Poate, putyina distanta face sa revina luciditatea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 5 ani

@dancp2 Da, din păcate, la recensământ, au fost destui recenzori, în unele locuri mai mult decât în altele, care au completat "ortodox" chiar dacă omul le-a zis alta religie.
Raspunde

...

Acum 5 ani

mai ce le stie acest hater pe toate, cred ca era acolo langa recenzor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus