Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iohannis despre Dragnea, în cartea ”EU.RO”: Parazitează agenda publică

Iohannis despre Dragnea, în cartea ”EU.RO”: Parazitează agenda publică

Președintele Klaus Iohannis a scris despre Liviu Dragnea în noua sa carte, ”EU.RO”, fără însă a-I pomeni numele, scrie G4Media.ro. Iohannis a scris că ”am putea să avem așa ceva (promovarea intereselor naționale la nivelul UE – n.red.) dacă am avea o clasă politică responsabilă sau ceva mai responsabilă. Una care să nu se ocupe de problemele din justiție ale unui lider de partid, ci de problemele României. Noi discutăm teme false în public. Pe cine interesează, în fond, un lider de partid, cu tot cu problemele lui? El nici nu ar trebui să fie acolo. Dar este. Și ocupă un larg spațiu de dezbatere publică. Parazitează, pur și simplu, agenda publică”.

Președintele o critică și pe Viorica Dăncilă în carte, scriind că ”pe de altă parte, noi avem europarlamentarii care trebuie să reprezinte acolo vocea românilor, or, ei, de multe ori, sunt aproape invizibili. Bunăoară, actualul prim-ministru este o persoană care nu s-a remarcat prin nimic înainte să ajungă prim-ministru. De pildă, nu știu pe nimeni care să cunoască o poziționare a prim-ministrului de când era europarlamentar cu privire la o temă europeană. În acest fel sunt mulți europarlamentari care poate că acolo fac o treabă bună, dar în țară sunt foarte ”discreți”, ca să nu folosesc alți termeni. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar vreau să explic de ce nu suntem cuplați la dezbaterea europeană”, a scris Iohannis.

Pe de altă parte, Iohannis laudă colaborarea dintre guvern și Cotroceni când vine vorba despre președinția rotativă a Consiliului UE: ”Chiar dacă, pe politică internă avem foarte multe divergențe, în ceea ce privește pregătirea președinției lucrurile se mișcă rezonabil. Propunerile pe care le face România sunt propuneri susținute și de mine, și de Guvern, și au o formă bună”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus