Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Hotărâre a Consiliului local, înainte de summit: se interzice vânzarea de băuturi alcoolice în centrul Sibiului

Hotărâre a Consiliului local, înainte de summit: se interzice vânzarea de băuturi alcoolice în centrul Sibiului

În seria de “măsuri deosebite privind siguranța și ordinea publică“, forul legislativ local al Sibiului a adoptat o hotărâre prin care vânzarea de băuturi alcoolice va fi interzisă în mai multe zone din centrul istoric al orașului.

Hotărârea de a interzice vânzarea de băuturi alcoolice a fost luată ca urmare a discuțiilor purtate de reprezentanții administrației locale cu cei ai Serviciului de Pază și Protecție. “Pentru a asigura ordinea și siguranța publică cu ocazia prezenței la Sibiu a unui număr de 28 de șefi de state și de guverne ale țărilor membre ale Uniunii Europene, a președintelui Comisiei Europene, a președintelui Consiliului European, a președintelui Parlamentului European, a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri externe și politică de securitate sunt necesare instituirea unor măsuri deosebite privind siguranța și ordinea publică. Luând în consider corespondența electronică purtată cu Serviciul de Pază și Protecție, prin care se solicită luarea unor măsuri privind asigurarea ordinii și liniștii publice, instituim următoarele măsuri: 1. Se interzice desfacerea băuturilor alcoolice, inclusiv în spațiile de alimentație publică și cele de comerț, în data de 9 mai 2019, până la orele 20:00, în următoarele zone din Municipiul Sibiu: strada Nicolae Bălcescu, Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet“, se arată în hotărârea adoptată de consilierii locali, reuniți în ședință extraordinară în cursul dimineții de luni.

harti interdictie

Aceeași hotărâre interzice și desfășurarea oricăror mitinguri, demonstrații, manifestații, competiții sportive, procesiuni și altele asemenea în zona centrală a Sibiului, însă pentru o perioadă mai lungă, respectiv două zile, 8 și 9 mai 2019. Totodată, zonele în care astfel de acțiuni sunt interzise sunt mai multe. În afara străzii Nicolae Bălcescu, a piețelor Mare, Mică și Huet, sunt interzise acțiunile publice și în perimetrul delimitat de Cazarma 90 – str. Andrei Șaguna, str. Mitropoliei și str. Tribunei.

Sursa foto principală: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

pai ce facem cu babu junker un coniac mic/mare
Raspunde

Asociatia sibieni fara alcool

Acum 3 ani

Este o masura binevenita! Sibienii din ziua de azi respiram cultura si ne delectam papilele exclusiv cu smoothie de spanac, leustean si rucola de cea mai buna calitate, in timp ce facem revolutii sangeroase in mediul virtual, pe computer, in cafenelele culturale ale superbului Sibiu!
Raspunde

Nae

Acum 3 ani

Dar adunarea de la Biblioteca Astra, electorala, e legala? Ciolos ?
Raspunde

Politianul

Acum 3 ani

...se interzice si fumatul precum si orice fel de mancare ... mai ales Döner sau mici in chifla !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus