Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

VIDEO Romgaz și-a aniversat cei 110 ani. “Ne așteaptă o muncă titanică“

VIDEO Romgaz și-a aniversat cei 110 ani. “Ne așteaptă o muncă titanică“

Viitorul Romgaz îl reprezintă diversificarea activității și a produselor, a fost printre cele mai vehiculate idei în cadrul evenimentului de aniversare a celor 110 ani de când în Bazinul Transilvaniei au fost descoperite gaze naturale.

“În 1909, la Sărmășel, în timp ce se fora la peste 300 de metri adâncime pentru săruri de potasiu, au izbucnit libere gazele naturale. Acest fenomen a marcat începutul unei industrii, acum seculare“, au anunțat amfitrionii evenimentului prin care au fost marcați, la Mediaș, cei 110 ani de exploatare și utilizare a gazelor naturale în România.

Desfășurat la Sala Traube, pe parcursul zilei de luni, la eveniment au participat atât reprezentanți ai conducerii Romgaz, actuali și pensionați specialiști în industria gazelor din România, cât și parteneri ai celei mai mari societăți din județul Sibiu.

invitati romgaz

“Romgaz a parcurs un drum lung de la o companie de nivel local la una internațională. Acest lucru se datorează echipei, în fața căreia mă înclin. Chiar dacă este un moment festiv, trebuie spus că greul abia acum începe. A existat o ieșire timidă în afară, parțial încununată cu succes. Romgaz, deși este o companie foarte puternică exploatează un combustibil fosil care la un moment dat se termină. De aceea, împreună cu colegii mei am început demersurile de diversificare a activității, a produselor noastre, precum și un studiu de piață pentru a studia o potențială intrare pe piața petro-chimică. Ne așteaptă o muncă titanică, dar și momente frumoase împreună“, a declarat Adrian Volintiru (foto principală), directorul general al Romgaz. În acest moment, Romgaz derulează o investiție de aproape 270 de milioane de euro într-o nouă termocentrală la Iernut și a început demersurile pentru o investiție similară la Mintia.

Cu ocazia celor 110 ani, Ministerul Energiei a acordat o diplomă de excelență companiei pentru performanțele obținute. “Romgaz trebuie să devină o companie nu numai cu un trecut, ci și cu un viitor. Să devină o companie foarte puternică și la nivel regional. Puteți deveni un jucător foarte important și pe piața comercială a gazelor. Să treceți la fapte cât mai repede“, a fost îndemnul consilierului de stat Florin Ciocănelea, prezent la eveniment.

Cea mai mare companie din județul Sibiu și cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale în România, Romgaz a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste cinci miliarde de lei, un profit net de peste 1,3 milioane de lei și cu peste 6.200 de angajați.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

L

Acum 3 ani

Da, toti dinozaurii ex comunisti asa zisi profesionisti, artiste zambarete si limbaj de lemn a la tatucu.... Nimic despre interesele meschine a celor de la Bucuresti sau despre directiile de dezvoltare ale institutiei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus