Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Pesediștii se simt vânați. Liviu Dragnea, Doina Pană și Gabriela Firea susțin că cineva vrea să-i asasineze

Pesediștii se simt vânați. Liviu Dragnea, Doina Pană și Gabriela Firea susțin că cineva vrea să-i asasineze

Liviu Dragnea spunea în august 2018 că cineva vrea să-l asasineze, povestind că patru asasini s-au cazaut într-un hotel bucureștean, pregătiți să-i ia viața. Gabriela Firea a vorbit în ultimele zile despre faptul că doctorii i-au găsit o sârmă în colon și că nu exclude o mână criminală. Acum și vicepreședintele PSD, Doina Pană, a vorbit despre o tentativă de asasinat la adresa sa.

Fostul ministru Doina Pană a relatat cum a aflat în 2017-2018 că este intoxicată cu mercur după ce a plecat din funcția de ministru al Pădurilor în cabinetul Mihai Tudose. Fostul ministru a sugerat că bănuiește că a fost otrăvită intenționat. "Eram ministru al Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Pe la sfârşitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. În 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele, a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Pentru că îmi depusesem demisia, dat fiind faptul că mă simţeam foarte rău, încă din 3 ianuarie, n-am putut pleca până în 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis, am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, ministru în guvernul României otrăvit", a spus Doina Pană la Antena 3.

Întrebată dacă bănuieşte pe cineva, Doina Pană a indicat mafia din industria lemnului:

„Vă daţi seama că eu eram ministru la Păduri, eu luasem încă din 2014 mai multe măsuri, încât de la 8,8 milioane mc cât se tăiau ilegal pe an, s-a ajuns la 0,4 milioane mc/an. Vă daţi seama cam ce prejudicii financiare am generat pentru cei care se ocupau cu tăierile ilegale de arbori?".

Doctorii i-au găsit lui Firea o sârmă în colon

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a vorbit, marți seară, din nou despre bucata de sârmă descoperită de medici în colon. Primarul general al Capitalei a spus că obiectul ar fi de aproximativ 4 centimetri și că nu exclude „o mână criminală”. Ea a mai spus că va fi operată din nou. „Din păcate, nu s-a finalizat această epopee. Sper să fiu programată, poate peste o lună, la intervenția finală, care va fi și mai dificilă și care să spunem că va pune capăt acestui șir mai lung de când starea mea de sănătate a fost mai precară”, a spus Gabriela Firea, marți seară, la Antena 3, citată de Digi24.ro.

Primarul general al Capitalei a vorbit și despre sârma pe care medicii i-ar fi găsit-o în colon, adăugând că este atentă la alimentele pe care le consumă, dar că nu-și explică cum a ajuns în organism.

Edilul Capitalei a precizat că „este un episod neelucidat din viața mea”. „Poate vom rămâne toată viaţa cu această întrebare dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală. (...) Eu sunt un om precaut, nu aș fi mâncat cu înghițituri așa încât să nu simt un aliaj. E de câteva luni. Mai am nevoie de o operație pentru sudarea colonului, care este în repaus”, a mai spus Firea.

Dragnea: ”voiau să îmi deschidă uşile la maşină”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea și el anul trecut că deși știe că cineva a angajat oameni să-l omoare, nu a depus nicio plângere . ”Simţeam că sunt filat, începusem să mă uit mereu în spate, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistenţă, ca să fie văzuţi de mine. În prima parte a lunii aprilie au devenit din ce în ce mai ostentativi. Făceau gesturi care semnifică moartea, tot felul de lucruri din astea. M-am îndoit de vreun scenariu, pentru că erau mereu persoane diferite. I-am spus Irinei şi mi-a confirmat şi ea suspiciunile şi mi-a spus că este urmărită. Eram în plin război politic (...) Într-o seară în aprilie lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spaţiu public, erau patru indivizi îmbrăcaţi în haine închise la culoare. Eram într-un grup, la un restaurant. S-au oprit la câţiva metri de mine, unul a făcut un gest din ăsta, apoi s-au întors şi au dispărut. La câteva zile după, eram pe o străduţă în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reuşit să trec, voiau să îmi deschidă uşile la maşină. Asta mi-a confirmat că au intenţii serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituţii ale statului, am renunţat şi am ţinut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă, nici de moarte şi nici de altceva. Am vorbit că au fost ameninţări la adresa fiului meu, a familiei mele. Ca să fie foarte clar, nu cred că Soros are vreo implicare”, a spus Liviu Dragnea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Ciuciu

Acum 4 ani

sa se ascunda in puscarie, acolo sunt siguri mama lor
Raspunde

the guardian

Acum 4 ani

Eu n-as fi asa de siguer! Multi au mierlit-o la parnaie!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Voi victimele ,,atentatelor politice "nu trebuia să vă tratați la spitale ,trebuia să mergeți pentru sănătatea voastră la ,,CATEDRALA MÂNTUIRI NEAMULUI " pentru că acolo voi în nemernicia voastră ați redirecționat banii de la bugetul statului ,bani ,,colectați "de la fraerii care muncesc în sectorul privat!!!
Raspunde

ardeleanul

Acum 4 ani

Povestea cu sarma e aiurea... Gabriela Firea insasi e o ... sarma (dansa fiind moldoveanca venita la Bucurestii, iar moldoveno=ilor li se mai spune si sarma)
Raspunde

gastroenterologul

Acum 4 ani

Foarte ciudat! Cum sa ajunga o sarma in colon? A trecut prin faringe, esofag, stomac, intestinul subtire care are cativa metri, si s-a oprit in colon... Ciuda! Era de cupru, de otel inixidabil, de titan? Eu cred ca dna s-a operta la colon cu alte probleme si nu vrea sa spuna adevarul....
Raspunde

EU

Acum 4 ani

E foarte posibil !
Raspunde

Cineva

Acum 4 ani

Ar fi fost singura din PSD care ar fi avut sanse foarte mari la presedentie ! Asa ca s-au gandit s-o impiedice
Raspunde

L

Acum 4 ani

Ar fi foarte bine, sa scapam de voi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus