Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Unioniștii au manifestat la Sibiu în ziua Summitului: Sperăm ca liderii UE să înțeleagă că poporul român este împărțit în două

Unioniștii au manifestat la Sibiu în ziua Summitului: Sperăm ca liderii UE să înțeleagă că poporul român este împărțit în două

„Romania & Moldova, better together” („România și Moldova, mai bine împreună” - trad. din engl) și „We are from Romania. We are from Moldova. We are romanians!” („Noi suntem din România. Noi suntem din Moldova. Noi suntem români!” - trad. din engl) - au fost principalele mesaje pe care le-au transmis unioniștii care au organizat astăzi o manifestație în centrul orașului, în ziua în care la Sibiu ajungeau principalii lideri de stat și de guvern ai Uniunii Europene.

Unioniștii au manifestat în scuarul din fața sediului vechi al Primăriei Sibiu, în afara perimetrului de securitate în care s-a desfășurat Summitul informal al Consiliului UE. „Autoritățile de la Sibiu ne-au acordat toată asistența. A fost totul în regulă față de alte localități sau zone unde au făcut probleme”, ne-a spus George Simion, unul dintre liderii unioniștilor.

„Ne adresăm întregii Europe din care facem parte pe deplin, atât ca istorie, cât și ca geografie - să înțeleagă că poporul român este împărțit în două, din păcate. La fel cum Germania s-a reunificat după căderea Zidului Berlinului pentru o Europă sigură și prosperă, ne dorim și noi ca să nu mai avem graniță între noi la Prut. Este dreptul poporului român să hotărască acest lucru. Sperăm că aliații noștri din cadrul Uniunii Europene să sprijine voința românilor de pe ambele maluri de Prut”, a spus George Simion.
Acesta a spus că pe lângă protestatari a trecut șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: „Mesajul de azi îl adresăm șefilor de stat și de guvern din statele UE și conducătorilor de instituții ale UE. A trecut domnul președinte Juncker, sperăm să înțeleagă și ca atât politicienii care sunt prietenii Germaniei, cât și politicienii care sunt prietenii Franței, cât și politicienii filo-americani dintre conducătorii statului român de astăzi să înceapă să facă informarea necesară către acești lideri europeni”, a adăugat Simion.

george simion

La acțiune au participat membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012, alături de cei ai asociație Unirea ODIP și ai Blocului Unității Naționale, ambele din Republica Moldova.

Precizăm că anul trecut George Simion a fondat Alianța pentru Centenar, un parteneriat între 130 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora pentru marcarea Anului Centenar. „Ne-am fi dorit mai mult din partea președinției României a Consiliului UE, ca să-și asume acest deziderat. Din păcate, nu a făcut-o, după cum nu și-a asumat președinția României teme importante pentru România. Dar venim noi, din societatea civilă, și sperăm, pe viitor, și din postura de membru al Parlamentului European, să transmite acest mesaj”, a mai spus Simion.

George Simion candidează independent la alegerile europarlamentare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

?

Acum 3 ani

Nu avem noi destui saraci si asistati social,ne mai trebuie si Moldova?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus