Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Panourile solare se pot monta fără autorizație de construcție. Amendament trecut de comisii în Camera Deputaților

Panourile solare se pot monta fără autorizație de construcție. Amendament trecut de comisii în Camera Deputaților

Comisiile pentru industrii, juridică şi administraţie publică ale Camerei Deputaţilor au stabilit astăzi că montarea pe clădiri a panourilor fotovoltaice şi solare să se poată face fără autorizaţie de construire. Conform textului adoptat, se poate executa fără autorizaţie de construire montarea pe acoperişul clădirilor de panouri fotovoltaice - pentru producerea energiei electrice şi sau panourile solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde, cu înştiinţarea prealabilă a autorităţilor administraţiei publice locale şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, scrie economica.net.

Amendamentul introdus la Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost motivat de preşedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, ca fiind pentru deblocarea programelor de investiţii pentru dezvoltarea domeniului de producere a energiei electrice pentru autoconsum. "Permitem montarea pe acoperişul construcţiilor a panourilor fotovoltaice şi panourilor solare pentru producţia de apă, nu atingem cu nimic substanţa legii construcţiilor din România, aducem un instrument în favoarea cetăţenilor României", a spus Iancu.

Ciprian Roşca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a afirmat că MDRAP nu susţine adoptarea sub această formă a proiectului, subliniind că panourile trebuie montate cu autorizaţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

ce inseamna: "...trecut de comii în Camera..." asa ati invatat la jurnalistica ca se scrie corect gramatical sau v-a fost foame? ca de corector de redactie si redactor sef a trecut se pare ca prin branza... Vai si amar de el jurnalism in Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus