Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Teatrul de Balet Sibiu pleacă în turneu, în a doua jumătate a lunii mai

Teatrul de Balet Sibiu pleacă în turneu, în a doua jumătate a lunii mai

Începutul lunii mai găsește Teatrul de Balet într-un turneu prin țară. Joi, 16 mai, și sâmbătă, 18 mai, dansatorii sibieni vor fi la Slatina și Otopeni.

„Gala de balet”, ce cuprinde selecțiuni din spectacole mult îndrăgite de public, va aduce joi bucuria dansului clasic spectatorilor prezenți la Centrul Cultural „Eugen Ionescuˮ din Slatina, iar sâmbătă, la Centrul Cultural „Ion Manuˮ din Otopeni, balerinii sibieni vor dansa din nou pe fragmente muzicale celebre integrate „Galei de baletˮ, precum „Le Corsaireˮ („Corsarulˮ) de Adolphe Adam, „La Fille mal gardéeˮ („Fata rău păzităˮ/ „Precauțiuni inutileˮ) de John Lanchbery,  „Don Quixoteˮ de Ludwig Minkus sau „Swan Lakeˮ („Lacul Lebedelorˮ) de Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Bolero

La acestea se va adăuga capodopera compozitorului francez Maurice Ravel: „Boleroˮ. Considerată inițial de autorul ei doar un simplu studiu de orchestră, aceasta a fost compusă în 1928 și reprezentată în același an, pe 22 noiembrie la Opera din Paris, unde a avut un imens succes, ajungând să fie în prezent opera muzicală cea mai pusă în scena din toate timpurile. Creată de Ravel pentru dansatoarea rusă Ida Rubinstein, compoziția se bazează pe o melodie uniformă ce se repetă, singurele elemente de variație fiind oferite de orchestrație, printr-un crescendo progresiv și printr-o modulare scurtă în mi major, fapt pentru care Stravinski îl numea pe Ravel „ceasornicar elvețian”. Coregrafia spectacolului este semnată de coregrafa Teatrului de Balet Sibiu, Aleisha Sibhoun Gardner.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus