Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
20°C

Camera Deputaților a decis: Polițiștii nu mai au voie cu radare ascunse

Camera Deputaților a decis: Polițiștii nu mai au voie cu radare ascunse

Începând cu perioada imediat următoare polițiștii rutieri nu vor mai avea voie să amplaseze aparatele radar în locuri ascunse vederii pe drumurile publice.

Camera Deputatilor a adoptat decizional, marți, legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, cu 186 voturi "pentru" și 21 "împotrivă". Proiectul de lege inițial a fost modificat în urma declarării unor articole ca fiind neconstituționale, scrie Mediafax.

Deputații au votat Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018.

Proiectul de lege a fost atacat la CCR, iar acum, legea cuprinde în integralitate articolele declarate constituționale.

Potrivit legii votate de Camera Deputaților, polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive, arată deputatul liberal Florin Roman.

"O altă prevedere este cea referitoare la constatarea contravențiilor în sensul ca nu poate fi făcută doar cu mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de contravenție. O noutate este și faptul că se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt staționate în locuri vizibile, ceea ce înseamnă că radarele nu mai pot fi ascunse în curbe sau tufișuri, după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri. Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că șoferul încetinește și devine prudent. Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale mașinilor de poliție, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor", potrivit comunicatului emis de Florin Roman.

Inițiativa legislativă adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

sofer

Acum 3 ani

foarte bine, hadeti , incet incet ne vor intrece tarile din africa, in germania numai masini neinscripționate sunt pe autostrada, si ati vazut ce disciplina este, putine accidente, dar noi vrem sa avem mai multe accidente mortale
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

Exact ce ne lipsea! Imbecilii astia legifereaza in permanenta contra populatiei !!!
Raspunde

maria

Acum 3 ani

Incredibil!!!! Nu mor destui pe sosele, acum vor fi si mai multi!!! "întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că șoferul încetinește și devine prudent" si dupa ce trece de radar accelereaza sa recupereze timpul, ca stie ca a scapat de radar, POLITICIENI IMBECILI!!! IN CE TARA TRAIM?????????????? VOR SA NE IMPUTINAM SI MAI MULT, altfel nu se explica asemenea imbecilitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus