Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
10°C

O nouă amânare pentru autostrada Sibiu-Pitești. CNAIR prelungește termene

14 Mai 2019 08:38

O nouă amânare pentru autostrada Sibiu-Pitești. CNAIR prelungește termene

După ani de amânări, CNAIR tot n-a rezolvat toate problemele și prelungește cu aproape o lună termenul pentru secțiunea 4.

Prima amânare la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 din Autostrada Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect rutier al României. Termenul de depunere a ofertelor pentru cel mai mare contract de autostrăzi a fost prelungit de pe 14 mai până pe 4 iunie, informează economica.net.

Cu o valoare estimată de două miliarde de lei, secţiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeş, este cel mai mare contract de infrastructură rutieră, aflat în prezent la licitaţie.

Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor la această licitaţie era de 14 mai, însă a fost prelungit până pe 4 iunie, conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Rămâne de văzut dacă şi noul termen va fi respectat sau va fi prelungit şi acesta la rândul său.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 9 martie 2019 anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului "Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș".

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelul Momaia.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Tot în martie, CNAIR a anunţat câştigătorul contractului pentru secţiunea 1 Sibiu - Boiţa: constructorul austriac Porr. De asemenea, urmează să fie anunţat câştigătorul contractului şi pentru secţiunea 5 Curtea de Argeş - Piteşti.

În ceea ce priveşte sectoarele dificile din munţi, CNAIR a scos la licitaţie studii suplimentare. Într-un scenariu optimist, secţiunile 2 Boiţa - Cornetu (34 km) şi 3 Cornetu - Tigveni (33 km) ar putea fi scoase la licitaţie pentru construcţie anul acesta, iar într-un scenariu pesimist, abia în 2020.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de peste trei miliarde de euro (15 miliarde de lei).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

yyy

Acum 1 an

despre cum PSD (nu) tace si (nu) face. multumim tovarasi, tot inainte!
Raspunde

Regiunea Trans Silvania

Acum 1 an

44 de luni pentru executie inseamna circa 1400 de zile. 10 km= 10000 metri. Impărtim la 1400 de zile = circa 7 metri pe zi. fabulos, nu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus