Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
5°C

În toiul admiterii: Care sunt cele mai bune licee din Sibiu

În toiul admiterii: Care sunt cele mai bune licee din Sibiu

Zilele acestea au loc probele de verificare a cunoștințelor absolvenților de gimnaziu care vor să fie admiși la liceu. În baza mediei de admitere la liceu obținută de elevi în anii trecuți, precum și în baza mediei la Bacalaureat a celor care au absolvit liceul, am realizat un top al celor mai bune licee din Sibiu.

Clasamentul este condus de Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, fiind singura instituție unde promovabilitatea la BAC a fost de 100% anul trecut, cu nota medie de 8,94. În același timp, cei care au fost admiși la liceu în 2018 au obținut a doua cea mai bună medie pe județ - 9,04.

Conducerea colegiului a explicat pentru Turnul Sfatului că a scos spre ocupare 112 locuri și se așteaptă ca toate să fie ocupate în prima etapă.

„Există această repartiție computerizată și nu putem ști la ce să ne așteptăm. Nu depinde de noi. La noi se ocupă toate locurile după prima etapă. Avem patru clase, 112 locuri. Pentru anul acesta nu putem face prognoze, depinde de subiecte, de mai multe aspecte”, ne-a spus directoarea colegiului, Monika Hay.
Clasamentul este urmat de celelalte două colegii naționale de tradiție ale Sibiului, care în 2017 s-au aflat pe primele locuri: „Gheorghe Lazăr” și „Octavian Goga”. Elevii de aici au promovat BAC-ul în proporție de 98,90%, respectiv 99,47%, față de 100% în 2017.

Topul celor mai bune licee din Sibiu (conform mediei de admitere și a ratei de promovabilitate la BAC în 2018):

1. COLEGIUL NAȚIONAL ”SAMUEL VON BRUKENTHAL”

2. COLEGIUL NAȚIONAL ”GH. LAZĂR”

3. COLEGIUL NAȚIONAL ”OCTAVIAN GOGA”

4. LICEUL TEORETIC "ONISIFOR GHIBU" SIBIU

5. COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC "ANDREI SAGUNA" SIBIU

6. COLEGIUL ECONOMIC "G. BARITIU" SIBIU

7. LICEUL TEORETIC "CONSTANTIN NOICA" SIBIU

8. LICEUL TEORETIC "AXENTE SEVER" MEDIAS

9. LICEUL TEHNOLOGIC "SCOALA NATIONALA DE GAZ" MEDIAS

10. LICEUL TEORETIC "GUSTAV GUNDISCH" CISNADIE

11. LICEUL TEORETIC "ST.L.ROTH" MEDIAS

12. COLEGIUL TEHNIC "A.T.LAURIAN" AGNITA

13. LICEUL TEHNOLOGIC "NICOLAE TECLU" COPSA MICA

14. LICEUL TEORETIC "GHEORGHE LAZAR" AVRIG

15. LICEUL TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" TALMACIU

În județul Sibiu sunt 42 de licee și colegii.

În clasamentul național liceele și colegiile din județul Sibiu înregistrează o evoluție negativă în ultimii 3 ani. Dacă în anul 2016 cea mai bună clasare era a Colegiului „Samuel von Brukenthal”, care se situa pe poziția a 22-a; în anul 2017 cel bun loc era ocupat de Colegiul Național „Gh. Lazăr” (31), iar anul trecut - de „Brukenthal” (34).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Ion ionescu

Acum 3 ani

La nivel national avem din pacate rezultate slabe, printre putinele județe care la evaluarea națională nu au avut medii de 10. Frauda este practic imposibila, cu siguranță insa nu la scara mare. Autosuficienta, lipsa de interes a elevilor, părinților si a unor profesori pot fi intre cauze. La capitolul acesta Sibiul nu sta meaparat prost, dar nu e nici strălucit.
Raspunde

profu

Acum 3 ani

Rezultatele astea nu sunt relevante! Nicaieri neu se mai face scoala..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus