Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

8,8 milioane de lei pentru Agenda Sportivă și cea a Comunității: au fost selectate 86 de proiecte

8,8 milioane de lei pentru Agenda Sportivă și cea a Comunității: au fost selectate 86 de proiecte

Primăria Sibiu a dat publicității lista proiectelor declarate drept eligibile pentru finanțare prin intermediul Agendei Comunității și prin intermediul Agendei Sportive.

În urma sesiunii de evaluare, pentru Agenda sportivă au fost selectate anul acesta 53 de proiecte, al căror punctaj final a fost de minim 60. De cealaltă parte, pe Agenda comunității au fost selectate 33 de proiecte, care au întrunit minim 60 de puncte. Potrivit anunțurilor Primăriei Sibiu, de astăzi și până pe 22 mai, inclusiv, operatorii ale căror proiecte nu au fost declarate eligibile pot depune contestații, la sediul Serviciului Cultură. Sport și Turism (Piața Mică, nr. 25).

Anul acesta, sumele alocate finanțării proiectelor de pe Agenda Sportivă sunt de mai bine de două ori mai mari față de anul trecut: opt milioane de lei au fost alocați în bugetul orașului pentru susținerea evenimentelor sportive din acest an, față de 3,7 milioane de lei – anul trecut. Un lucru demn de remarcat la proiectele selectate anul acesta este că în actuala sesiune de depunere de proiecte (administrația locală poate organiza mai multe apeluri de proiecte într-un an) nu există niciunul depus din partea echipei de fotbal FC Hermannstadt. În schimb, au depus cinci proiecte - și au fost declarate eligibile – cei de la Asociația Baschet Club Sibiu. Patru dintre aceste proiecte sunt pentru susținerea cantonamentelor și a participării la competiții naționale și europene (inclusiv pentru juniori) cel de-al cincilea proiect fiind cel pentru organizarea Turneului Internațional “Memorial Tordai 2019“.

Pe lista publicată de Primăria Sibiu se mai regăsesc și proiectele celor de la Asociația Club Sportiv Alma de la Clubul Interstar, Handbal Club Sibiu, dar și Kudokai, Luceafărul sau Temerarul.

sportiva 1 sportiva 2

În ceea ce privește Agenda comunității, pentru aceasta anul acesta au fost alocați 800.000 de lei, la fel ca anul trecut. Cele 33 de proiecte selectate în primă fază au printre obiective susținerea amenajării unor “grădini de oraș“, a popularizării chitarei (Pune mâna pe chitară!) sau a unor evenimente de cartier (Zilele vecinătății în Cartierul Terezian). Sumele care vor fi alocate fiecărui proiect urmează a fi stabilite în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local, programată pe 30 mai. comunitatii 1

comunitatii 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus