Luni,
24.06.2024
Parțial Noros
Acum
29°C

Mai 2019: Soma organizează campanie de colectare a deșeurilor voluminoase

Mai 2019: Soma organizează campanie de colectare a deșeurilor voluminoase

Operatorul de salubritate SC Soma SRL va organiza în municipiul Sibiu o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase, altele decât echipamente electrice sau electrocasnice. În cadrul acestei campanii - prima de acest fel din cursul anului 2019 - deșeurile voluminoase sunt ridicate, pe baza unui program împărțit pe zile, de la toate platformele publice din oraș.

Campania este programată să aibă loc în perioada 27 – 31 mai 2019. În cadrul acestei campanii, deșeurile voluminoase ale sibienilor din zonele de blocuri vor fi ridicate de la platformele publice, acolo unde își duc in mod uzual deșeurile, în baza unui program stabilit pe zile și cartiere. Astfel, pentru sibienii care locuiesc în cartierele Hipodrom, deșeurile voluminoase vor fi ridicate în ziua de luni, 27 mai. În următoarea zi, marți – 28 mai 2019, sunt rugați să scoată deșeurile voluminoase lângă platformele publice de colectare sibienii din cartierele Vasile Aaron, Broscărie, Lazaret și Gușterița. Miercuri, 29 mai, este programată ridicarea deșeurilor voluminoase din zonele Gară și Terezian, iar joi, 30 mai, a celor din Țiglari și Turnișor. În ultima zi lucrătoare a săptămânii, vineri, 31 mai, sunt rugați să își aducă deșeurile voluminoase lângă platforme sibienii din cartierele Ștrand și Valea Aurie. Sibienii care locuiesc la case sunt rugați să scoată la poartă, lângă bordură, aceste deșeuri de mari dimensiuni în zilele în care pe strada lor este programată ridicarea deșeurilor reziduale.

Care sunt deșeurile voluminoase?

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri și nu pot fi transportate de mașinile obișnuite care colectează deșeurile biodegradabile, reziduale sau reciclabile. Printre exemplele de deșeuri voluminoase care vor fi ridicate în această campanie se numără mobilierul de grădină, cel din locuințe, jucării de mari dimensiuni, elemente de stolerie, instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală, dar și obiecte textile de mari dimensiuni.

Exemple de deșeuri vizate de această campanie: – mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale etc.; – mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre etc.; – jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie etc.; – elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre etc.; – obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală: leagăne, cărucioare de copii, balansoare, mese de masaj etc.; – obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.

Pentru mai multe detalii și informații, sibienii sunt invitați să acceseze site-ul operatorului de salubritate, www.somasibiu.ro, sau să contacteze dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0269 988.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Regiunea Trans Silvania

Acum 5 ani

au uitat sa precizeze ca obiectele trebuie sa fie noi, în stare perfecta de functionare, de preferat in ambalajul original, cu certificatul de garantie anexat.
Raspunde

fecioara

Acum 5 ani

Doare?
Raspunde

Calin

Acum 5 ani

Daca ar durea , ar urla toata ziua
Raspunde

ne organizam si noi?

Acum 5 ani

foarte bine face. dar cand incepe colectarea hartiei? tomberoane albastre am primit. cand e ziua de colectare, dimineata le scoatem afara, si seara le bagam la fel inauntru. si la anul doresc sa mareasca pretul pentru ca nu au destule reciclabile la groapa de gunoi.
Raspunde

Morosan

Acum 4 ani

Buna seara! In anul acesta 2020cand începe campania de colectate a mobilierului vechi.multumesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus