Miercuri,
29.09.2021
Ploi Scurte
Acum
11°C

Ce facem în weekend? Brunch la Cornățel și scriere creativă în Sub Arini

Ce facem în weekend? Brunch la Cornățel și scriere creativă în Sub Arini

Weekend-ul acesta se anunță unul frumos, cu numeroase evenimente culturale și gastronomice. Desigur, pe 26 mai vom merge la vot, însă vom găsi în Sibiu și alte activități cu care să ne umplem finalul de săptămână. 

Vineri, 24 mai

Nicio seară nu începe până nu mâncăm ceva absolut delicios. Nu ratați cea mai bună pizza din centrul orașului, pregătită cu ingrediente italienești, la Pizza by Tango. Recent, pizzeria a introdus și opțiunea de home delivery, ceea ce înseamnă că puteți să vă pregătiți de oraș sau de o seară în fața TV-ului, în timp ce așteptați să ajungă mâncarea direct la voi acasă.

Unul din cele mai „faine” târguri din Ardeal, „Produs de Cluj”, ajunge pe 24 mai la Shopping City Sibiu, pentru a le împărtăși localnicilor o parte din bogăția culturii populare clujene. În parcarea mall-ului vor fi prezenți mici fermieri clujeni, gospodari pricepuți în ale bucatelor tradiționale și meșteri făuritori de minuni artizanale. Trecătorii vor găsi diferite produse naturale, toate la preț de producător. De asemenea, vor fi expuse costume populare din zona Transilvaniei, podoabe lucrate de mână, jucării, ceramică și obiecte lucrate în lemn.

În plus, vor fi puse în scenă la spectacole de folclor, susţinute de voci consacrate, dar și de tineri aflați pe drumul afirmării şi dansatori pricepuți.

sibiu pe gratis

Înainte de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, organizatorii prezintă o ultimă conferință specială, în compania lui Octavian Saiu. „Identitatea culturală: individ și comunitate” este tema ultimei conferințe, iar evenimentul va avea loc de la ora 18:00, în spațiul fostei Librării Habitus Sibiu. În fața publicului, care va avea acces gratuit, vor fi prezenți Constantin Chiriac și  Octavian Saiu – profesor, cercetător și critic de teatru.

FITS 2019 va avea loc în perioada 14-23 iunie, în mai multe locații din Sibiu.

837

În cadrul evenimentului „Smartomobilul- Salonul Auto Sibiu”, peste 80 de modele vor fi expuse până duminică inclusiv în Piața Mare. Accesul este gratuit, iar showroom-ul este deschis între orele 10 și 20.

"O Dată Pe Lună" vine pentru prima dată în Aqua Pub, în această seară. De la ora 22:00, gAZAh Oficial, DJ Gharaa și invitații lor, trupa La Familia, vor susține un concert. Intrarea costă 35 de lei.

203

Sâmbătă, 25 mai

Copiii sunt așteptați la un nou atelier de creație, la Teatrul GONG, ca de obicei, la orele 10:00 și 12:00. Prețul unui atelier este 14 lei și durează o oră și jumătate.

232

Asociația Chinologică a Județului Sibiu organizează o Expoziție Națională și două Expoziții Internaționale, în perioada 25-26 Mai, la Stadionul „Voința” Sibiu. Evenimentul se numește „Dog Show”, iar mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook.

232

Spectacolul „Micii detectivi”, în regia lui Lilly Krauss-Kalmár, va fi pus în scenă de la orele 11:00 și 18:00.

Mihăiță, băiețelul obișnuit să citească multă literatură nepotrivită pentru vârsta lui, în fața sugestiei mamei lui să învețe mai degrabă materia pentru școală, se răzvrătește și pune la cale un plan prin care să fugă în lume. Obișnuit cu peripețiile și aventurile din cărțile lui preferate, hotărăște că cel mai bine ar fi să-i fure banii poștașului și să plece în America. Nemaidespărțind binele de rău și realitatea de ficțiune, el ajunge însă, ajutat de Țăndărică - prietenul care colectează maculatură și ziare vechi, în rol de mic detectiv. Cei doi reușesc împreună să demaște o faptă mult mai gravă a Banditului pe urmele căruia se trezesc mai degrabă fără voia lor, dar a cărui pagubă devine responsabilitatea lor ca singurii martori, capabili să descopere adevărul.

Intrarea la spectacol este 9 lei.

993

Între 11:00 și 16:00, Asociația My Transylvania ne așteaptă la un nou eveniment gastronomic, de această dată la Cornățel. Iată programul:

11:00 - 13:00 Brunch cu bufet și specialități locale de sezon

13:00 - 15:00 Plimbare prin sat

15:00 - 16:00 Ateliere pentru copii și adulți

Detalii veți găsi pe pagina de internet a Asociației My Transylvania.

894

Tot de la 11:00, micuții sunt așteptați la o adevărată petrecere, la Grădina Zoologică din Sibiu. Un nou spectacol de dans, muzică și surprize îi așteaptă pe micii petrecăreți, alături de unul din cele mai iubite personaje Disney, rățoiul Donald.

290

Maria Cojocaru și Cristian Lupașcu vor cânta din nou în Imperium, sâmbătă seara, de la ora 21:00. Pentru rezervări, puteți suna la 0369 454 690 / 0745 391 481.

Duminică, 26 mai

Scriitorii amatori, care își doresc să primească un feedback sau să asculte povești scrise de alți sibieni, pot face acest lucru, la primul club de scriere creativă din Sibiu. întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 15:00, în parcul Sub Arini, iar locurile sunt limitate. Găsiți detalii și locul unde puteți să vă înscrieți AICI

272

Artista rusă Anna Kavalerova este așteptată să susțină un recital de pian la Sibiu, duminică, de la ora 17:00. Evenimentul durează două ore și va avea loc în Sala Oglinzilor de la FDGR. Detalii despre artistă găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

60152191_2123613554402941_6074444861744873472_o

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Andu

Acum 2 ani

Spectacol atat de galagios la gradina zoologica? Poate se putea gasi un loc mai potivit pentru asta, ma gandesc la animalele alea care totusi sunt salbatice.. si nu cred ca un astfel de eveniment le-ar face lor bine. In rest, frumos, e weekend, e circ si paine, cumva ne distrag ei de la cele importante. V-am pupat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus