Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
2°C

MAE: „Am suplimentat buletinele de vot la secțiile din străinătate”

MAE: „Am suplimentat buletinele de vot la secțiile din străinătate”

Iulian Ivan, director de coordonare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a transmis în această după-amiază că a suplimentat secțiile din diaspora cu buletine de vot. Acesta spune că doar din Suedia ar fi venit o astfel de solicitare, citează digi24.

Cu 800 de buletine de vot au fost suplimentate secțiile de vot din Suedia, acolo unde există un flux mai mare de alegători. Iulian Ivan spune că MAE este pregătit să suplimenteze în continuare acolo unde va fi necesar.

„Vreau să fac câteva precizări legate de aceste aspecte care s-au vehiculat în media, cum că birourile electorale nu ar avea în dotarea necesară numărul suficient de buletine de vot. MAE a luat toate măsurile ca să fie distribuite către toate secțiile de votare, în special în Europa, un număr suficient, astfel încât să se asigure pe întreg procesul de votare că nu sunt sincope în ceea ce privește numărul de buletine de vot. Secțiile de votare au în dotare cabine, urne. ștampile suficiente. Ne-au asigurat să completăm birourile electorale cu membri, astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții cât mai optime. Până în acest moment, o singură solicitare am avut din Suedia în care ni s-a solicitat transferul a 800 de buletine de vot, anticipând că este necesară suplimentarea și s-a transferat de la o secție de votare unde prezența este foarte mică. Suntem pregătiți să transferăm buletine de vot de la cele mai apropiate secții de votare către secțiile, având în vedere fluxul de alegători, necesită suplimentarea acestui număr", a declarat acesta.

Românii din diaspora stau încă de azi-dimineață la secțiile de votare din străinătate. Unii dintre ei au așteptat chiar și peste 4 ore pentru a-și exercita acest drept, în timp ce alții au fost nevoiți să pornească într-o adevărată aventură, în căutarea unei secții, așa cum a fost în cazul celor care locuiesc în Italia.

 

Sursa: digi24.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Iulian Ivancea

Vizualizari: 567

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus