Sâmbătă,
31.07.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Mandatul directorului Bibliotecii ASTRA a fost prelungit. Câmpean: Sunteți omul potrivit la locul potrivit

Mandatul directorului Bibliotecii ASTRA a fost prelungit. Câmpean: Sunteți omul potrivit la locul potrivit

Silviu Borș, directorul Bibliotecii ASTRA din Sibiu, a aflat azi dimineață că mandatul la șefia instituției i-a fost prelungit pentru încă 3 ani.

Anunțul a fost făcut chiar de Silviu Borș, la ora 10:00, când a avut cuvântul de deschidere în cadrul simpozionului „România şi Conferinţa de pace de la Paris (1919-1920)”, care s-a desfășurat în sala festivă a instituției și la care au participat  istorici, juriști, profesori din Sibiu și din județele învecinate.

silviu bors biblioteca astra

La începutul evenimentului a fost prezentă și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean. „Mă bucur să o văd pe dna președintă la această manifestare. Tocmai am aflat, acum o jumătate de oră, că dna președintă mi-a mai acordat încredere încă 3 ani de zile la conducerea Bibliotecii. Promit să fiu aproape de dvs. și mulțumesc”, a spus emotiv Silviu Borș. Acesta a precizat că simpozionul, la care s-a vorbit despre evenimente cunoscute și mai puțin cunoscute din anul 1919, în special din preajma Conferinței de pace de la Paris (în care s-a dezbătut noua configurație politico-teritorială și s-a discutat despre rezolvarea complicatelor probleme economico-financiare rezultate din Primul Război Mondial), dar și despre personalități marcante din acea perioadă - Nicolae Titulescu, Alexandru Vaid- Voevod sau Mihail Manoilescu.

Silviu Borș a precizat că Biblioteca ASTRA a dezvoltat parteneriate cu mai multe instituții publice și private, dar și cu ONG-uri „în realizarea unor programe culturale de mare sau mică amploare”.

„Îi mulțumesc domnului director care își continuă mandatul pentru că este omul potrivit la locul potrivit și a demonstrat acest lucru. Îi mulțumesc că face astfel de parteneriate, că știe să-și aleagă foarte bine prietenii și partenerii, pe principiul spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun cine ești. Vă doresc în continuare o activitate bună împreună și să ne aduceți în Sibiu cât mai multe evenimente culturale care merită și să fie susținute de noi”, s-a adresat președinta CJ Sibiu lui Silviu Borș, dar și directorului filialei din Sibiu a Arhivei Naționale, Alexiu Tatu, participant și organizator al simpozionului.

Silviu Borș a fost numit director al Bibliotecii ASTRA în iunie 2011. A absolvit biblioteconomie şi arhivistică la Sibiu, în 1996. A lucrat la Biblioteca Universităţii 1 Decembrie din Alba-Iulia timp de 1 an. În 1997 a dat concurs la Biblioteca Judeţeană Astra unde a lucrat până în anul 2004 la Serviciul Informatizare. În 2004 a dat concurs la universitate pe discipline legate tot de informatizare, iar din 2005 este şi tehnoredactor şi redactor la Revista Transilvania.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus