Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Mandatul directorului Bibliotecii ASTRA a fost prelungit. Câmpean: Sunteți omul potrivit la locul potrivit

Mandatul directorului Bibliotecii ASTRA a fost prelungit. Câmpean: Sunteți omul potrivit la locul potrivit

Silviu Borș, directorul Bibliotecii ASTRA din Sibiu, a aflat azi dimineață că mandatul la șefia instituției i-a fost prelungit pentru încă 3 ani.

Anunțul a fost făcut chiar de Silviu Borș, la ora 10:00, când a avut cuvântul de deschidere în cadrul simpozionului „România şi Conferinţa de pace de la Paris (1919-1920)”, care s-a desfășurat în sala festivă a instituției și la care au participat  istorici, juriști, profesori din Sibiu și din județele învecinate.

silviu bors biblioteca astra

La începutul evenimentului a fost prezentă și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean. „Mă bucur să o văd pe dna președintă la această manifestare. Tocmai am aflat, acum o jumătate de oră, că dna președintă mi-a mai acordat încredere încă 3 ani de zile la conducerea Bibliotecii. Promit să fiu aproape de dvs. și mulțumesc”, a spus emotiv Silviu Borș. Acesta a precizat că simpozionul, la care s-a vorbit despre evenimente cunoscute și mai puțin cunoscute din anul 1919, în special din preajma Conferinței de pace de la Paris (în care s-a dezbătut noua configurație politico-teritorială și s-a discutat despre rezolvarea complicatelor probleme economico-financiare rezultate din Primul Război Mondial), dar și despre personalități marcante din acea perioadă - Nicolae Titulescu, Alexandru Vaid- Voevod sau Mihail Manoilescu.

Silviu Borș a precizat că Biblioteca ASTRA a dezvoltat parteneriate cu mai multe instituții publice și private, dar și cu ONG-uri „în realizarea unor programe culturale de mare sau mică amploare”.

„Îi mulțumesc domnului director care își continuă mandatul pentru că este omul potrivit la locul potrivit și a demonstrat acest lucru. Îi mulțumesc că face astfel de parteneriate, că știe să-și aleagă foarte bine prietenii și partenerii, pe principiul spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun cine ești. Vă doresc în continuare o activitate bună împreună și să ne aduceți în Sibiu cât mai multe evenimente culturale care merită și să fie susținute de noi”, s-a adresat președinta CJ Sibiu lui Silviu Borș, dar și directorului filialei din Sibiu a Arhivei Naționale, Alexiu Tatu, participant și organizator al simpozionului.

Silviu Borș a fost numit director al Bibliotecii ASTRA în iunie 2011. A absolvit biblioteconomie şi arhivistică la Sibiu, în 1996. A lucrat la Biblioteca Universităţii 1 Decembrie din Alba-Iulia timp de 1 an. În 1997 a dat concurs la Biblioteca Judeţeană Astra unde a lucrat până în anul 2004 la Serviciul Informatizare. În 2004 a dat concurs la universitate pe discipline legate tot de informatizare, iar din 2005 este şi tehnoredactor şi redactor la Revista Transilvania.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus