Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
9°C

O nouă donație pentru prematurii din Sibiu. Urmează Mediașul

O nouă donație pentru prematurii din Sibiu. Urmează Mediașul

Organizația Salvați Copiii a donat un ventilator performant neonatal, secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Investiția are o valoare de 32.000 de Euro. O donație urmează să fie făcută și la Spitalul Municipal Mediaș. 

Organizația Salvați Copiii România continuă cu donațiile făcute în maternitățile din țară. Cu această ocazie, reprezentanții organizației au poposit din nou în județul Sibiu, unde tocmai au dotat neonatologia Spitalului Județean cu un ventilator performant, după ce deja au mai donat aparatură în valoare totală de 94.000 de Euro către unitatea sibiană.

„Pentru noi a respira pare ceva banal. Pentru prematuri înseamnă a trăi. Aparatele de ventilație moderne, care permit asistarea respirației în diverse moduri, sunt salvatoare de viață pentru că ne permit să individualizăm asistarea respirației pentru fiecare copil în parte cu diminuarea semnificativă a riscului de complicații”, spune Livia Ognean, medic coordonator terapie intensivă neonatală la SCJU Sibiu.
ventilator neonatologie donatie Salvati Copiii

În Maternitatea din Sibiu, în anul 2018 s-au născut 3.165 de copii, dintre care 331 au fost nașteri premature. În anul 2019 s-au înregistrat peste 1.100 de nașteri, dintre acestea peste 150 fiind premature. În anul 2018, 268 de nou-născuți au fost îngrijiți în cadrul Secției de Terapie Intensivă Neonatală, iar în 2019, 103 nou-născuți au necesitat îngrijire specială în Secția de Terapie Intensivă Neonatală.

Donație generoasă către Spitalul Municipal Mediaș

Un incubator performant și un sistem de resuscitare Neopuff, în valoare totală de 21.800 de Euro, vor fi donate spitalului medieșean foarte curând.

Maternitatea din Mediaș folosește șase incubatoare dintre care două sunt vechi de 30 de ani și alte trei care au depășit 12 ani, două mese radiante, două baloane de resuscitare și două lămpi de fototerapie cu vechime de 12 ani. De asemenea, sunt folosite și echipamente cu o vechime de 15 ani: un laringoscop, două aspiratoare și un pulsoximetru. Pentru a-și desfășura în condiții optime activitatea, medicii de la Maternitatea din Mediaș ar mai avea nevoie de următoarele echipamente moderne: un incubator, un neopuff, o lampă de fototerapie și un ecograf neonatal.

Aici în 2018 au fost aduși pe lume 688 de copii, dintre care 80 prematuri, iar dintre cei 239 de copii născuți în primele luni ale lui 2019 (până în 20 mai), 25 au fost nașteri înainte de termen.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus