Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
17°C

Călin Cipăian, dir. medical al Spitalului Județean: eu cred că la noi este destul de mult în circulaţie tulpina Delta. Pacienții vin cu atingeri pulmonare mari, ca în valul 4

Călin Cipăian, dir. medical al Spitalului Județean: eu cred că la noi este destul de mult în circulaţie  tulpina Delta. Pacienții vin cu atingeri pulmonare mari, ca în valul 4

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu înregistrează cifre ridicate privind pacienţii care se prezintă pentru a fi testaţi şi trataţi de COVID-19, iar aici se discută inclusiv dacă să se extindă capacitatea ATI-ului pentru cei infectaţi, a precizat marţi, pentru AGERPRES, directorul medical al unităţii sanitare, Călin Cipăian. Potrivit acestuia, medicii sunt îngrijoraţi nu doar de numărul în creştere al pacienţilor cu COVID-19, ci şi de faptul că mulţi dintre aceştia au varianta Delta.

Întrebat de corespondentul AGERPRES dacă cei care ajung la ATI au varianta Delta sau Omicron a COVID-19, medicul Călin Cipăian a răspuns: "Unii sunt cu Delta, dar nu se secvenţiază suficient la noi. Dar eu cred că la noi este în circulaţie Delta destul de mult. Vin cu atingeri pulmonare mari, ca în valul patru, deci cu scoruri de 18-20 la internare, aceia nu cred că sunt cu Omicron."

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt ocupate 17 locuri la ATI cu pacienţi cu COVID-19. În aceste condiţii se analizează extinderea capacităţii de internare la ATI.

"Noi mai avem un loc liber (la ATI COVID n.r.) şi ne pregătim să transformăm şi modularul mic. Acum suntem în şedinţă să vedem ce facem", a mai spus medicul Călin Cipăian.

"Am avut şi 361 de determinări într-o zi şi lucrăm pe aparatul care este cu viteză mare şi aşa facem faţă. Sunt foarte mulţi care se prezintă (la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu n.r.)", a precizat directorul medical Călin Cipăian.

Potrivit acestuia, majoritatea celor care sunt testaţi de COVID-19 sunt persoane nevaccinate.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt internaţi cei mai mulţi bolnavi cu COVID-19 din judeţ, mai mult de o treime din totalul acestora. Astfel, la Spitalul Judeţean sunt internaţi 113 bolnavi cu COVID-19, din care 17 sunt la ATI, în timp ce în toate cele opt spitale din judeţ sunt spitalizaţi 310 pacienţi. Două treimi din bolnavii cu COVID-19 internaţi nu sunt vaccinaţi, potrivit datelor comunicate, marţi, de către Prefectura Sibiu. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Dr. Who Han :)

Acum 1 an

Domnule dr., credinta e la biserica. In loc sa credeti ce tulpina ar fi, mai bine faceti mai multe secventieri. Laborator aveti, fonduri la fel....Altfel si eu pot sa cred multe. Ca medic si om de stiinta ( conferentiar universitar) trebuie sa veniti cu dovezi. Daca erati conferentiar la Teologie, acolo puteati crede fara sa cercetati.... Vai si amar de o parte din medicina de Sibiu...
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Spitalul judetean nu poate face secventieri , nu exista echipamentele necesare , probele de trimit in alte judete.
Raspunde

Lucian

Acum 1 an

Trăiești în iluzie și afirmi mituri când spui ca credința ți-o asumi fără sa cercetezi. Este una din cea mai mare păcăleală gătită pentru ignoranți și răuvoitori. Credința creștină are cele mai solide și variate și multe dovezi și argumente din lume.
Raspunde

Lucian

Acum 1 an

Afirmațiile lui sunt fundamentate științific : "eu cred ca...". Totuși, știe ce spune: virusul e pus în circulație... Ha!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus