Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Teatrul de Balet Sibiu la Conferința internațională la nivel înalt: „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor”

Teatrul de Balet Sibiu la Conferința internațională la nivel înalt: „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor”

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în cooperare cu Ministerul Justiției și Securității Publice din Regatul Norvegiei organizează în perioada 4-6 iunie 201, la București, Conferința internațională la nivel înalt: „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor – Perspective ale Convenției de la Istanbul: Un nou orizont – Schimbarea paradigmei pentru toți factorii de decizie”.

Evenimentul, organizat pe durata exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene 2019, urmărește evidențierea importanței Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice – Convenția de la Istanbul, fiind un prilej pentru România de a  transmite un mesaj de puternic angajament în sensul continuării eforturilor de de a preveni și combate acest fenomen nociv. În deschiderea conferinței vor vorbi primul ministru, Viorica Dăncilă, vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și ministrul pentru Egalitate de Gen și Luptă împotriva Discriminării din Franța, Marlène Schiappa.

Teatrul de Balet Sibiu are onoarea de  a participa la acest eveniment la invitația companiei norvegiene de dans Panta Rei, cunoscută pentru show-urile sale pline de culoare, adresate unui public divers și susținute atât în spații convenționale, cât și neconvenționale. Colaborarea româno-norvegiană se va concretiza în două momente artistice ce vor fi prezentate marți, 4 iunie. Primul este o coproducție, realizată sub îndrumarea norvegiencelor Anne Ekenes și Pia Holden, iar a doilea, un dans contemporan, în coregrafia româncei Sandra Mavhima, pe o muzică ce a fost compusă special pentru acest eveniment.

Invitația partenerilor norvegieni de a lua parte la acest eveniment la nivel înalt este un semn al recunoașterii și aprecierii de care se bucură activitatea Teatrului de Balet Sibiu pe plan internațional și o dovadă a faptului că arta și în acest caz, dansul, poate contribui la conștientizarea problemelor din plan social, la educarea publicului în spiritul dialogului si tolerantei, la crearea unei lumi mai bune, mai frumoase.

 

Foto: Ovidiu Matiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Meschinism

Acum 4 ani

Egalitate de sanse.... chestia asta a distrus America si distruge si Europa. S-a ajuns sa se angajeze ingineri/directori/etc incompetenti in companii si la stat, doar pentru faptul ca sunt femei sau negrii sau mexicani. Orice altceva decat "albi asupritori", care desi fiind mai inteligenti si de drept cei ce au creeat societatea moderna au ajuns sa fie privati de sanse. Unde duc lucrurile astea decat la decadere si pe termen lung la haos si conflicte ? Deci, e frumos baletul, e frumoasa libertatea femeilor, dar sa intelegem corect lucrurile. Sa nu cadem in extrema feminista, egalitarista, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus