Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Google revine în centrul istoric al Sibiului pentru a actualiza imaginile street view

Google revine în centrul istoric al Sibiului pentru a actualiza imaginile street view

Vreme de trei luni specialiștii Google revin în Sibiu pentru a înregistra și actualiza imaginile de tip street view existente deja în baza de date.
Masinile Google Street View vor strabate Romania in aceasta vara, pentru a actualiza imaginile din tara noastra disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini demareaza la inceputul lunii iunie si se va concentra pe cele mai importante orase din Romania si zonelor adiacente acestora: din Bucuresti si Ilfov, Brasov si Valea Prahovei, Constanta si litoralul Marii Negre si pana la Iasi, Piatra Neamt, Cluj, Targu Jiu, Timisoara si Arad, anunță wall-street.ro.
Anul acesta, imaginile vor fi preluate de noile masini Google Street View, care utilizeaza cea mai recenta versiune de camera pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizata de masinile Google permite realizarea unor imagini mai precise si de calitate. Pe langa noua camera, a fost schimbat si exteriorul masinilor Street View, pentru a reflecta cateva dintre frumusetile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc sau Marea Bariera de Corali. Cinci masini se vor afla in Romania in aceasta vara, iar mai multe informatii despre unde se afla masinile Street View in orice moment si ce zone din Romania vor acoperi se pot gasi aici.

Alaturi de masini, echipele Street View vor avea la dispozitie pentru preluarea de imagini si dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit in 31 de orase din Romania, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor si altor obiective publice unde masinile nu au acces. Lista oraselor unde va fi folosit trekker-ul: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Constanta, Galati, Brasov, Ploiesti, Braila, Oradea, Bacau, Arad, Pitesti, Sibiu, Targu-Mures, Baia Mare, Buzau, Botosani, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Suceava, Piatra Neamt, Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu, Tulcea, Targoviste, Bistrita, Resita, Slatina, Focsani.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montata cel mai nou model de camera Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus in spate de un operator, iar camera fotografiaza automat in timp ce acesta merge. Pana in prezent, trekker-ul a „calatorit” in numeroase zone de pe glob pentru a fotografie frumuseti ale naturii, obiective turistice sau situri aflate in patrimoniul universal, precum Marele Canion, Taj Mahal, Angkor Wat, Insulele Galapagos, strazile din Venetia sau Delta Dunarii. Aici se poate vedea pe unde a trecut trekker-ul pana acum.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

un sas

Acum 4 ani

Mai rumanasilor...De ce filmeaza numai in centru istoric construit de stramosii MEI...De ce nu si in cartierele Tiganesti ..Sa vada Lumea cum a scos PSD-ul tara din noroaie cum spune tov Dancila...mult succes...
Raspunde

BauBau

Acum 4 ani

Peste tot o sa fie updatat! Deja pe unele artere principale (exemplu Milea) este street view din 2018. Oricine poate verifica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus