Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

La ce festivaluri mergem vara aceasta în Sibiu

La ce festivaluri mergem vara aceasta în Sibiu

Muzică, mâncare, sport și modă. Acestea sunt numai câteva dintre tematicile festivalurilor ce vor avea loc în această vară, la Sibiu. Însă nu se limitează la asta. Și iubitorii de teatru și film au ce vedea. Dacă încă nu aveți planuri de concediu, nu vă faceți griji, în Sibiu aveți cu ce vă umple timpul.

Mai jos, vă prezentăm o listă a evenimentelor ce vor avea loc în această vară, la Sibiu.

Iunie

Street Food Festival La începutul lunii iunie, sibienii și turiștii sunt invitați la un festival al gusturilor, unde aromele și miresmele se îmbină perfect cu muzica. Între 6 și 9 iunie, în Piața Mare se va desfășura Street Food Festival.

Street_Food_Festival_2017_02

Festivalul Creative Buzz În aceeași perioadă, doar că de data aceasta în Piața Huet va avea loc o întâlnire a artizanilor din județ și nu numai. Aceștia ăși vor prezenta produsele hand-made în cea de-a 21 ediție Creative Buzz.

Festivalul Internațional de benzi desenate În Pavilionul central al Muzeului în aer liber Astra se va desfășura Festivalul Internațional de benzi desenate. Se anunță multe benzi desenate, invitați, autori, artiști, scenariști, pasionați, evenimente, ateliere, discuții și distracții.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu Unul dintre cele mai emblematice evenimente ale Sibiului, respectiv Festivalul Internațional de Teatru de Sibiu se va desfășura în perioada 14-23 iunie. Sute de spectacole și reprezentanții stradale vor avea loc pe parcursul celor 10 zile de festival. După cum suntem deja obișnuiți, în fiecare an, festivalul se concentrează în jurul unei teme. Anul acesta, tema este despre „a dărui”.

FITS 2017 (7)

Fly in Măgura

Un eveniment mai altfel, va avea loc la Aerodromul Măgura din Cisnădie. Cei mici și cei mari vor putea zbura cu avionul, parapanta, paramotorul gyrocopterul sau vor putea face salturi cu parașuta. Evenimentul sub numele Fly in Măgura se va desfășura între 22 și 23 iunie.

TIFF

Timp de cinci zile, Sibiul va respira film. Asta grație Festivalului de Film TIFF. Acesta se va desfășura între 26 și 30 iunie, proiecțiile fiind în mai multe locuri din oraș, precum și în afara lui.

TIFF

Buonavista Duathlon Challenge

Pe 29 iunie, pentru cei mici și mari va avea loc competiția de pedalat Buonavista Duathlon Challenge.

Iulie

SISAF Grație acestui eveniment, pereții gri din oraș au prins culoare. Acum, a venit rândul altora să prindă viață. Între 1 și 7 iulie va avea loc Sibiu International Street Art Festival.

Colegiul Pedagogic Colegiul Pedagogic

Turul Ciclist al Sibiului Tot la începutul lunii iulie, unul dintre cel mai așteptat și solicitant eveniment este Turul Ciclistului. Acesta se va desfășura între 3 și 7 iulie și va reuni la un loc sute de sportivi.

Feeric Fashion Week și Sibiu Fashion Days

prezentari-doina-levintza-mihai-albu-si-stefan-musca-la-sibiu-fashion-days-33234

Mijlocul verii este despre modă. Între 12 și 13 iulie va avea loc Sibiu Fashion Days, iar între 16-21 iulie Feeric Fashion Week. Zeci de prezentări de modă vor avea loc în Sibiu și nu numai.

Sibiu Guitar Meeting

Vă mai amintiți sunetul a sute de chitare de anul trecut? Și anul acesta, Sibiu Guitar Meeting revine. Acesta va avea loc între 12 și 14 iulie și va reuni sute de chitariști din toată țara pe un singur acord.

sibiu-guitar-meeting-2015-silvana-armat179

Sibiu Sounds Festival Timp de două zile, artiștii din Sibiu, mai mult sau mai puțin cunoscuți, vor susține concerte. Va fi muzică jazz, blues, pop, rock, folk, hip hop și nu numai. Toate la Sibiu Sounds Festival, ce va avea loc între 19 și 20 iulie.

Art Mania

foto Rares Helici foto Rares Helici

Un festival de muzică ce și-a păstrat de-a lungul anilor rezonanța este Art Mania. Acesta va avea loc spre sfârșitul lunii, în Piața Mare, între 26 și 27 iulie.

Red Bull Romaniacs Pasionații de enduro sunt așteptați să ia parte la cel mai important eveniment din aceast domeniu. Între 30 iulie și 3 august se va desfășura Red Bull Romaniacs.

au-mai-ramas-doua-zile-pana-la-red-bull-romaniacs-2015-33133

August

Arini Fest Cinema

În perioada 2-4 august începe o nouă ediție Arini Fest Cinema în Parcul Sub Arini, în zona pârtiei de săniuş de lângă restaurantul Bolta Rece. Activitățile vor fi diverse, iar intrarea este liberă.

arini fest (4)

Street Delivery Sibiu - Poezia e în stradă

Între 9 și 11 august în Piața Achiller, poezia ia locul mașinilor. Aici se va desfășura așa numitul eveniment: „Street Delivery Sibiu 2019 — Poezia e în stradă!”. „Poate nu avem talent la scris versuri și poezii dar la eliberat piețele de mașini și scos lumea în stradă ne pricepem din ce în ce mai bine. Așadar și prin urmare, lume mică, lume mare, haideți să ne reunim, Piața Schiller s-o golim! De mașini”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook.

Sibiul de Odinioară

În Pădurea Dumbrava, la mijlocul lunii august, între 17 și 18 se va desfășura Sibiul de Odinioară. Vor cânta cei mai îndrăgiți artiști ai generațiilor trecute.

Sibiul de Odinioara 4

Focus in the park 

Tot despre muzică va fi și între 22 și 25 august. Doar că, de data aceasta, în Parcul sub Arini, unde se va desfășura Focus in the park.

Night Cross Challenge

În 24 august, la Muzeul în aer liber Astra va avea loc a cincea ediție a „Night Cross Challenge”. Evenimentul constă într-o cursă de alergare pe o distanță de 4,5 km sau 9 km - pentru adulți, respectiv 500 m / 1000 m / 1500 m - pentru copii, startul fiind dat după înserare, din zona scenei de pe lac. Traseul va fi marcat pe toată lungimea lui cu lumină.

primul-concurs-de-cros-nocturn-in-sibiu-muzeul-satului-devine-pista-de-alergare-la-quot-night-cross-challenge-quot-33106

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

tanti marioara

Acum 4 ani

Foarte fain! Mai ales TIFF-ul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus