Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Toaletele autostrăzii “de nisip“ a Sibiului, scoase la licitație: 1,13 milioane de lei, bugetul alocat

Toaletele autostrăzii “de nisip“ a Sibiului, scoase la licitație: 1,13 milioane de lei, bugetul alocat

Pus în funcțiune de aproape cinci ani, lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie încă nu are toaletele cerute prin contractul semnat în 2011 și reziliat în 2016. Construirea acestor toalete face obiectul unei licitații lansată zilele trecute.

1,13 milioane de lei, fără TVA, este bugetul alocat de Compania de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) pentru ca, în termen de două luni de la semnarea contractului, pe autostrada “de nisip“ – cea dintre Săliște și Cunța – să fie amenajate toalete. Respectivul lot de autostradă a fost dat în folosință în noiembrie 2014, a fost închis mai apoi timp de aproape un an pentru refacerea unor porțiuni degradate la zece zile de la deschiderea circulației, timp în care contractul cu italienii de la Salini Impregilo SpA a fost reziliat, fără ca toate lucrările inițiale să mai fie finalizate.

Acum, cele două spații de servicii pe care urmează amplasate și toaletele sunt în curs de construire, sub supravegherea celor de la CNAIR care au închiriat utilajele necesare cu tot cu operatori. “Spațiile de servicii pe care se vor realiza lucrările prevăzute în prezentul caiet de sarcini (cel referitor la toalete – n.r.) sunt amplasate în județul Sibiu, la aproximativ patru km de localitatea Cunța, județul Alba, și la aproximativ trei km de localitatea Miercurea Sibiului. (...) Construcțiile pentru grupurile sanitare se vor amplasa în aceste spații de servicii, vor fi fundate direct pe perna armată fără a o perfora“, se arată în documentația pregătită de reprezentanții CNAIR.

schita fatata toalete Grupurile sanitare cerute a fi construite sunt asemănătoare celor existente deja pe celelalte loturi ale autostrăzii Sibiu – Orăștie: vor avea o suprafață utilă de aproape 72 de mp, în cadrul căreia vor fi amenajate 11 încăperi, în care să fie amenajate de la toalete pentru bărbați, femei, persoane cu dizabilități, la spațiu tehnic, depozit de consumabile ori spațiu pentru mame și copii.

Termenul limită de transmitere a ofertelor din partea firmelor interesate a fost stabilit pentru ziua de 24 iunie 2019. Potrivit estimărilor celor de la CNAIR, evaluarea tehnică și financiară a ofertelor ar urma să se încheie în a doua parte a lunii octombrie. Garanția solicitată pentru lucrărilor care trebuie finalizate în două luni de la terminarea contractului este de trei ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

K.Samuel

Acum 3 ani

Cred ca avem cele mai urate toalete, de pe toate autostrazile pe care am umblat. Obiectele sanitare sunt cele mai ieftine posibile, cat si placajul ceramic. Totusi, lucrarea ajunge undeva la 1500 € mp, din datele din articol. Cam pretul unei locuinte de ultra-giga-mega-lux
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus