Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

A mai rămas o treime: Apă Canal își roagă abonații să treacă pe la sediu pentru reînnoirea contractelor

A mai rămas o treime: Apă Canal își roagă abonații să treacă pe la sediu pentru reînnoirea contractelor

În urma schimbările legislației din domeniu, toți abonații SC Apă Canal SA Sibiu sunt așteptați să treacă pe la sediul companiei pentru reînnoirea contractelor de furnizare.

Acțiunea de reînnoire a contractelor societății a început de anul trecut. Până acum, din cele peste 50.000 de contracte pe care SC Apă Canal SA le are în derulare în toată aria de deservire, au fost reînnoite aproximativ două treimi. În acest context, reprezentanții societății de servicii apelează și la restul clienților să dea curs demersurilor necesare. “Apă Canal Sibiu S.A. roagă abonații săi să dea curs invitațiilor primite de a se prezenta la sediul companiei pentru reînnoirea contractelor de furnizare. Acțiunea este necesară ca urmare a unor modificări ale legislației specifice pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare și pentru actualizarea/completarea bazei de date“, se arată într-un comunicat al societății, remis redacției Turnul Sfatului.

Anexat facturilor lunare, abonații au primit cererea care trebuie completată pentru reînnoirea contractului, precum și lista documentelor care trebuie să însoțească respectiva cerere. “Actul din care să rezulte posesia legală a imobilului trebuie să precizeze strada și numărul administrativ“, atrag atenția reprezentanții Apă Canal SA.

Documente necesare reînnoirii contractelor

Sursa: SC Apă Canal SA Documentele necesare persoanelor fizice: - cererea tip (primită prin poștă) - copie după buletinul/cartea de identitate a persoanei care solicită încheierea contractului; - actul din care rezultă posesia legală a imobilului care face obiectul contractului (contract de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, extras CF, succesiune, certificat de moștenitor, etc.); - actul de dezmembrare a imobilului și adeverința prin care s-a obținut numărul administrativ separat; - desemnare ca reprezentant al locatarilor (pentru imobile de tip condominiu).

Persoanele juridice vor prezenta atașat cererii următoarele documente: - un plan de situație – încadrarea în zonă a imobilului care să conțină rețeaua de apă și canalizare pentru a fi avizat de serviciul tehnic al Apă Canal Sibiu SA; - actul din care rezultă posesia legală a imobilului (contract de vânzare-cumpărare/comodat/închiriere, extras CF-care să conțină strada si numărul de casă, etc.); - certificat de înregistrare fiscală; - certificatul de înscriere mențiuni, eliberat de Registrul Comerțului și încheierea prin care se admite cererea (pentru modificări ulterioare privind datele de identificare ale firmei).

Asociațiile de proprietari vor prezenta atașat cererii următoarele documente: - copie după buletinul/cartea de identitate a președintelui și a administratorului; - dovada dobândirii personalității juridice a asociației; împuternicirea reprezentantului legal; - număr cont bancar, certificat de înregistrare fiscală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Alin

Acum 4 ani

Locuiesc la bloc in Sibiu si in viata mea nu am primit o factura de la apa. Nici nu stiam ca exista asa ceva in Sibiu , spre deosebire de Medias unde apa se citeste si se factureaza exact ca si gazul si curentul..
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Nu aveati cum sa primiti pt. ca factura vine pe asociatia de proprietari.
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

rusine !stam la coada ca niste prosti ! pina cind va rideti de noi asta de va pltim salarii ?
Raspunde

Cl.anul politic

Acum 4 ani

De ce nu faceți contracte individuale la bloc. așa cum există pentru gaz și curent ?
Raspunde

Plata online

Acum 4 ani

De ce nu faceti inasafel incat sa primim si la blocuri factura separata,ca si cea de gaz ori curent? In Turnisor a fugit cu banii de apa de cateva ori si am fost nevoiti sa mai platim odata,ca daca nu,ne inchideau apa! De asemenea plata online ar fi binevenita.
Raspunde

Dan liviu

Acum 3 ani

Ne-am laudat ca am facut informatizare si tot la dosar cu sina predat la etajul 2 am ramas.?
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

contractul celor de la Apa-Canal Sibiu este ABUZIV...am fost sa-l semnez...mi s-a spus pe un ton apasat sa semnez daca nu am obiectii...si am intrebat "si daca am obiectii?"..."nu se schimba NIMIC, semnati!" Apa-Canal Sibiu este o societate neo-comunista care nu vrea si nu are interes sa se modernizeze!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus