Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
19°C

De azi, autobuzele Tursib au internet Wi-Fi gratuit pentru călători

De azi, autobuzele Tursib au internet Wi-Fi gratuit pentru călători

Viteze de până la 500 de Mbps, în toate autobuzele, este promisiunea făcută de inițiatorii instalării de internet Wi-Fi, gratuit.

Rețelele Wi-Fi din autobuzele sibiene au devenit funcționale de miercuri, anunță Continental Sibiu și Orange România, cele două companii care au contribuit la acest sistem. “Inițiativa aparține Continental Sibiu și contribuie la dezvoltarea strategiei de smart city a orașului, informațiile soluțiilor puse la dispoziție putând fi folosite pentru dezvoltarea altor soluții de oraș inteligent. Soluția Orange oferă opțiunea de a obține statistici anonimizate de utilizare a serviciului, precum numărul de accesări în timp real și istoric, evoluția traficului în diferite perioade din an și informații demografice despre călători“, se arată într-un comunicat emis de Continental, grupul care deține la Sibiu cea mai mare fabrică, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât și al numărului de angajați.

“Traficul de internet este filtrat prin serviciul Business Internet Security, pentru a limita riscurile de securitate și utilizarea abuzivă a rețelei“, comunicat Continental Sibiu

Rețeaua Wi-Fi din autobuzele Tursib poartă numele “Continental“, iar accesul este liber, fără a fi restricționat de vreo parolă. Rolul aceste rețele este și acela de a încuraja dialogul dintre autorități și comunitate. “Primăria și Tursib pot interacționa cu cetățenii prin transmiterea de informații de interes public și prin publicarea de sondaje de opinie în portalul de acces Wi-Fi, direct pe ecranele dispozitivelor mobile, încurajând dialogul dintre autorități și comunitate“, mai arată sursa citată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu Giupana

Acum 3 ani

Solutie interesanta pentru cei care nu isi permit sa steie pe netul de pe cartela de mobil, un cost de cateva zeci de euro bagandu-i in faliment. Pentru ceilalti, absolut inutila.
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

Ok, wifi. Dar mai multe autobuze care sa circule mai des fara sa fii nevoit sa astepti 30 min in statie, asta pe cand???
Raspunde

Raz

Acum 3 ani

E o initiativa ok dar parerea mea e ca semnalul o sa fie foarte slab sau deloc.
Raspunde

Shadow

Acum 3 ani

@Relucu Giupana Poate-ți vin omuleți de prin alte părți. De exemplu zilele trecute am descurcat-o pe una din Hong-Kong că nu-i mergea telefonul și nu știa cum să ajungă la gară. Orice se face trebuie să bagăm de vină.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 3 ani

Bine bine, dar cu radiatiile cum ramane? Ne imbracam in folii de aluminiu?
Raspunde

Silucu

Acum 3 ani

Eu cred ca ar fi utile si automatele cu ciorba de burta si mici de la indragitii producatori locali, mai ales in perioada FITS!
Raspunde

Ionut

Acum 3 ani

O sa mearga YouTube-ul sau tot blocat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus