Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ai primit acest mesaj în numele ANAF? Poliția spune să nu răspunzi

Ai primit acest mesaj în numele ANAF? Poliția spune să nu răspunzi

Poliția Română atenționează despre o posibilă fraudă, în care sunt atrași mai multe persoane în numele ANAF. „Nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro”, transmit autoritățile.

Mai mulți români s-au plâns că au fost păcăliți după ce au primit astfel de mesaje:

sms fals anaf

Conform unei informări a Fiscului, persoanele fizice recepţionează SMS-uri sau email-uri, în care sunt anunțaţi că pot primi bani de la ANAF și li se cer date personale şi completarea unui formular. Oamenilor li se solicită să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate date personale, inclusiv date ale conturilor şi PIN-urile acestora.

„Dacă primiți un astfel de mesaj, NU accesați site-ul și NU furnizați informații personale. Agenţia Națională de Administrare Fiscală nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro. În cazul în care constatați lipsa unor fonduri din contul dumneavoastră, sesizați cea mai apropiată unitate de poliție”, este mesajul postat de Poliția Română.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus