Miercuri,
05.08.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Primăria instalează semafoare la patru dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din oraș

18 Iunie 2019 16:36

Primăria instalează semafoare la patru dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din oraș

Administrația locală a alocat 180.000 de lei, fără TVA, pentru încheierea unui contract de proiectare și amplasare a patru instalații de semaforizare cu buton. Instalațiile vor fi amplasate la unele dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din oraș.

Potrivit caietului de sarcini elaborat de Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Sibiu, cele patru instalații vor trebui astfel amplasate încât să reglementeze circulația auto și pietonală în zona a patru treceri de pietoni din Sibiu. Este vorba de trecerea de pe str. Avrig – intersecție cu str. Luarea Bastiliei (cea din zona parcului Sub Arini, unde până de curând au fost amplasate limitatoare de viteză), de trecerea de pe str. Bâlea – intersecție cu str. Nicolae Titulescu (stradă aflată la, aproximativ, jumătatea străzii Bâlea) și de trecerea de pe str. Calea Șurii Mari în zona intersecției cu Drumul Ocnei (trecerea de pietoni din zona accesului principal în Târgul Obor).

În fine, cea de-a patra trecere de pietoni care va avea semafor acționat cu buton este cea de la Piața Cibin, de la intersecția cu str. Piața Cibin (din dreptul fabricii Pim). Fiecare instalație va trebui să aibă sisteme de avertizare sonoră pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

“În municipiul Sibiu se intenționează continuarea programului de optimizare a condițiilor de trafic și de creștere a siguranței pietonilor. Instalațiile de semaforizare cu buton la trecerile de pietoni contribuie în mod esențial la disciplinarea traficului auto și pietonal“, se arată în caietul de sarcini elaborat de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 25 iunie 2019. Potrivit caietului de sarcini, cele patru instalații de semaforizare vor trebui să devină funcționale în cel mult 60 de zile de la semnarea contractului, garanția solicitată fiind de patru ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor. “Se vor face revizii la fiecare trei luni de la data finalizării lucrărilor“, se mai arată în documentația de atribuire a contractului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Tudor

Acum 1 an

Astea sun treceri de pietoni aglomerate?....Cea de pe Balea e aglomerata doar de doamna Iohanis poate! Pai daca astea sunt cele mai aglomerate ce sa spunem de cele de str. Semaforului din zona pietei pe care mere sare cineva in traversare etc.
Raspunde

Toma

Acum 1 an

De acord cu tine!Cel mai mare haos din Sibiu este pe Semaforului;strada asta trebuie ordonata si semaforizata in primul rand!Nu poti sa-ti bati joc de o coloana intreaga de masini si sa nu ai rabdare cateva secunde.Aici pietonii traverseaza lent si la intamplare(parca vrand sa faca in ciuda sirurilor nesfarsite de autobuze si masini obligate sa se tarasca si sa opresca la tot pasul).
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

Cred ca trecerea de pe Balea este destul de periculoasa nu aglomerata, de aceea vor sa o semaforizeze. Intradevar, pe Semaforului este nebunie, cred ca toate trecerile ar trebui semaforizate pe aceasta strada mai ales ca are nume predestinat :) De asemenea pe Mihai viteaza intre Iorga si Calea Dumbravii ar trebui semafoare la treceri. Trecerile de pe ambele strazi sunt aglomerate si foarte periculoase avand in vedere ca mereu sunt masini parcate inaintea trecerilor.
Raspunde

Sorin

Acum 1 an

Nu i cam mult 9.000 euro pentru un semafor!!!!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Greu, dar se pare ca pana la urma cei din primarie pricep care este solutia cea mai buna pentru aceste treceri de pietoni.
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Ce se intampla cu sistemul de supraveghere ultraperformant montat cu ocazia Summit ului ? A intrat in conservare ? Am inteles ca a avut un pret foarte mare ... ma gandesc ca cineva va fi tras la raspundere in cazul in care nu va fi utilizat .
Raspunde

alfred

Acum 1 an

oare cum s-a facut necesarul? cati pietoni traverseaza trecerea de pietoni "de pe str. Bâlea – intersecție cu str. Nicolae Titulescu (stradă aflată la, aproximativ, jumătatea străzii Bâlea)"? este una mai la vale, in fata "stomatologiei", nu ar fi trebuit mai intai acolo? sau acolo se va face sens giratoriu si situatia se complica? sau este cea care traverseaza strada Balea la sensul giratoriu cu Stefan cel Mare, cei care traverseaza spre Sonne trebuie sa fie foarte atenti la masinile ce vin de pe Moldoveanu...
Raspunde

Nelutu

Acum 1 an

Nici 1 euro nu este prea mult pentru semaforizarea tuturor trecerilor de pietoni. Daca se poate , și blitzuri cu atît mai bine. Dar atunci stim ca am scapat de cei care merg cu telefonul la ureche uitîndu-se in partea opusa de unde vin masinile !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus