O analiză imobiliară privind prețurile terenurilor industriale din România plasează Sibiul în top 5 cele mai scumpe orașe.
Datele companiei de consultanță imobiliară Dunwell, specializată în sectorul industrial, arată că prețul mediu în zona Sibiului variază între 25 și 30 de euro pe metrul pătrat, aproximativ la jumătatea față de ceea ce se întâmplă în Cluj-Napoca, cel mai atractiv oraș din România din acest punct de vedere.
Prețurile terenurilor au evoluat constant, în special în zonele destinate unor proiecte Industriale/Logistice, însă orice investiție în infrastructură sau dezvoltare logistica dintr-o anumită zonă, automat a adus corecții pozitive acesteia, cât și terenurilor învecinate.
În Cluj-Napoca, zona Florești, prețurile terenurilor variază între 50-60 euro/mp, în Apahida – 60-70 euro/mp, în timp ce la Jucu, prețurile cerute variază între 35-40 euro/mp.
În București, zona de Nord-Est (Ștefăneștii de Jos), prețurile terenurilor pornesc de la 30 euro/mp și pot ajunge și la 60 euro/mp, în zona de Nord-Vest (Chitila-Rudeni) – 30-40 euro/mp, în zona de Est (25-35 euro/mp), în timp ce în zona de Vest, cea mai aglomerată zonă în dezvoltări industriale din România, terenurile se tranzacţionează cu 20-25 euro/mp.
În Sibiu, prețurile terenurilor variază între 25-30 euro/mp, în timp ce în Timișoara și Craiova terenurile se tranzacționează la prețuri cuprinse între 20-25 euro/mp.
„Orice proiect de infrastructură (autostrada, centură ocolitoare etc.) sporește atractivitatea zonei respective. Ştefăneştii de Jos a devenit un sector foarte atractiv, odată cu finalizarea autostrăzii A3 Bucureşti – Ploieşti şi a nodului de legătura cu Centura Bucureștiului. Același lucru se va întâmpla și cu Târgu Mureş, Turda sau Constanța, orașe cu potenţial mare de dezvoltare dat de stadiul avansat al proiectelor de infrastructură, acestea putând deveni un real competitor pentru Cluj”, a precizat Andrei Moraru, head of land development în cadrul Dunwell, citat de Forbes.
Acesta a adăugat că dezvoltatorii sunt în căutarea unor terenuri de minimum 100.000 mp în oraşele principale, respectiv minimum 50.000 mp în oraşele secundare.
„Cele mai căutate terenuri sunt cele aflate în zonele cu acces rapid către infrastructura rutieră, zonele prevăzute în planurile urbanistice generale (PUG) cu destinaţie logistică sau industrială. Sunt dezvoltatori care caută foste platforme industriale pentru a le converti în parcuri industriale moderne. Oraşele secundare sunt în principal huburi logistice de tip <<pick-up point>>, astfel că cel mai important criteriu îl reprezintă infrastructura rutieră, iar dezvoltatorii vor dori să achiziţioneze un teren aflat la ieşirea din oraş, dar cu acces direct în drumul expres sau autostradă”, a mai punctat Andrei Moraru.În prezent, numeroase companii din Zona Industrială Vest a Sibiului, precum și din zona învecinată, care aparține de comuna Cristian, sunt în plin proces de extindere. Companii precum Continental, Jaeggi sau IFM, care totalizează peste 6000 de angajați, au în prezent, în diverse stadii de dezvoltare, noi spații de producție.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Târgu Mureș , În Sibiu , Zona Industrială Vest , Zonei Industriale Vest , extindere , Creație Interpretativă , Pentru Sibiu , Compartimentul Analiză , Publicitatea Imobiliară , Andrei Moraru , stiri sibiu , Centura Bucureștiului , În Bucureşti , Teatrul Maghiar din Cluj
Vizualizari: 3984
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Ghița
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Chitruta
Acum 10 ore
Ron
Acum 10 ore
Pop