Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
23°C

Europarlamentarul sibian despre alegerea unui român în fruntea Reînnoim Europa: “oferim oameni profesioniști

Europarlamentarul sibian despre alegerea unui român în fruntea Reînnoim Europa: “oferim oameni profesioniști

Nicu Ștefănuță, tânărul sibian care a devenit europarlamentar în urma recentelor alegeri, se simte mândru pentru primul vot dat în Parlamentul European: cel în urma căruia Dacian Cioloș a devenit primul român care conduce un grup politic în legislativul UE.

“Am fost mândru ca primul vot dat în Parlamentul European să fie pentru alegerea lui unui român într-o poziție europeană importantă“, declară, pentru Turnul Sfatului, Nicu Ștefănuță (37 de ani), primul sibian ales într-un mandat plin de europarlamentar. Votul la care face referire este cel prin care 108 deputați europeni l-au ales în fruntea noului grup politic Reînnoim Europa (Renew Europe) pe Dacian Cioloș, fostul premier al Românie și copreședintele Alianței USR PLUS. Ștefănuță consideră că acest rezultat reprezintă o “importantă și onorantă victorie europeană“ nu doar pentru formațiunea politică pe care o reprezintă, ci și pentru România. “Este prima dată în istoria Uniunii Europene când un român este ales la șefia unuia din marile grupuri politice europene“.

Nicu Ștefănuță (stânga) și o parte din europarlamentarii USR PLUS Nicu Ștefănuță (dreapta) și o parte din europarlamentarii USR PLUS

Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii. Gruparea are în total de 108 locuri în noul parlament, cu 39 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

Pentru românii de rând, alegerea unui conațional în fruntea unui grup politic european are relevanță, consideră Ștefănuță. “Alegerea lui Dacian Cioloș arată ceea ce am spus în alegeri: că oferind românilor o clasă politică formată din oameni profesioniști, competenți, onești, acest lucru se va vedea și în rezultate și în recunoașterea celorlalți europeni. Poziția lui Dacian, în mijlocul evenimentelor și summit-urilor europene și coordonând vocea celui de-al treilea grup ca mărime din Parlament, aduce prestigiu și putere nu doar parlamentarilor Alianței USR PLUS, ci României pe ansamblu“, mai arată Nicu Ștefănuță.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Felicitări !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus