Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Dondald Tusk: poţi atinge esenţa Europei la Sibiu

Dondald Tusk: poţi atinge esenţa Europei la Sibiu

Donald Tusk a vorbit din nou despre succesul summitului de la Sibiu și a lăudat performanța președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European a făcut aceste afirmații vineri, în cadrul unei conferințe de presă, organizată la finalul ședinței Consiliului European. Întrebat de „moștenirea” președinției române, Tusk a spus că echipa română a „făcut o muncă excelentă și a avut o metodă eficientă de lucru”. „Impresia cu care am rămas de la Sibiu, pe stradă m-am întâlnit cu mii de adevăraţi europeni, am vizitat şi expoziţia minunată de tablouri de la muzeu. Sentimentul meu a fost că poţi atinge esenţa Europei la Sibiu, datorită acestei emoţii pozitive, datorită ospitalităţii e mai important decât procedurile, decât legislaţia noastră. Voi ţine minte această zi europeană de la Sibiu, unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea politică”, a mai spus Tusk, conform Digi24.ro.

La conferința de presă au participat Klaus Iohannis, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker.

Nu este prima oară când Tusk vorbește în termeni elogioși despre România. La finalul summitului de la Sibiu, dar și la ceremonia de preluare a președinției române a Consiliului Uniunii Europene, liderul european a vorbit în limba română. „România are puterea de a fascina și de a încânta”, spune atunci Donald Tusk.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus