Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței aduce astăzi la Muzeul ASTRA un atelier culinar cu un meniu bogat în elemente din îndepărtata China, în paralel cu bucate tradiționale din Mărginimea Sibiului.
Șase maeștri în artă culinară, cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou, vor găti astăzi, începând cu ora 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Wang Jing, Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, care vor pregăti felii din carne de porc, gătite la abur, cu boabe ,, distilate’’, pui fiert feliat, creveți de cristal, țelină prăjită, ouă cu castraveți, cartofi tocați cu ardei verde, tăieței prăjiți cu sote de legume și carne, supă tofu, pastă de fasole roșie prăjită în untură.
De cealaltă parte, bucătăria tradițională din Mărginimea Sibiului va fi reprezentată de Chef Alin Barabancea, ambasadorul Regiunii Gastronomice Sibiu. Împreună cu familia Mitrea din Tălmaciu și reprezentanți ai Facultății de Științe Agricole (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), Chef Alin Barabancea va pregăti pomana porcului, gustări tradiționale cu pastă de jumări, untură de porc mangalița, platouri cu brânzeturi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: universitatea lucian blaga , Dumbrava Sibiului , marginimea sibiului , Ştiinţe Agricole , Alin Barabancea , Chef Alin Barabancea , Due Yue Hong , Drumul Mătăsii , Ge Ze Wei , Institutul Tehnic , Liu Qi , Regiunii Gastronomice Sibiu , Wang Jing , Wei Zhou Ping , Yuan Shi Ping
Vizualizari: 973
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Sparrow
Acum 2 ore
Adina
Acum 3 ore
HellTown
Acum 3 ore
Ionica vecinu
Acum 3 ore
Casian