Cei mai cunoscuți bucătari ai Sibiului au fost întrebați ce fel de mâncare ar pune pe stindardul Sibiului. Răspunsurile au fost date în cadrul Gastro Urban, eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și care face parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.
Cei patru bucătari sibieni invitați la Gastro Urban, prima ediție din 2019, au fost Andrei Luminea de la Restaurant Pasaj Sibiu, Ioan Bebeșelea de la SyndicatGourmet, Daniel Joa, de la Hochmeister și Alin Barabancea de la Joy Me, ultimii doi ambasadori IGCAT (Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism). Aceștia au vorbit din propria experiență despre ce înseamnă bucătăria sibiană astăzi și cum trebuie să se schimbe aceasta., cunoscuți inclusiv pentru premiile naționale și internaționale primite în ultima perioadă, le-au vorbit celor prezenți despre ce înseamnă „local” atunci când vine vorba de bucătăria unei țări sau a unei regiuni, dar și despre cultura oamenilor în ceea ce privește modul în care percep gastronomia și conceptul de „ca la mama acasă”. Jurnalistul și editorul Cosmin Dragomir de la revista online de gastronomie gastroart.ro a moderat discuția. Mai multe detalii, în articolul de mai jos:
http://www.turnulsfatului.ro/2019/06/30/patru-bucatari-si-un-jurnalist-despre-sibiu-regiune-gastronomica-e-unul-prost-dar-nu-asta-e-partea-cea-mai-rea/
În cadrul discuțiilor, la un moment dat moderatorul i-a întrebat pe cei patru bucătari ce fel de mâncare ar pune pe stindardul Sibiului, dacă ar trebui s-o facă.
Daniel Joa: „Eu cred că ar fi tocană de cartofi”
Ioan Bebeșelea: „Ciorbă de afumătură cu cartofi și acrită cu tarhon în oțet. Și hencleșul”.
Alin Barabancea: „Tocană de oaie și niște găluște cu prune”.
Andrei Luminea: „Eu nu sunt din Sibiu, sunt din Vâlcea. O să zic la fel ca Daniel, pentru că și la noi tocana de cartofi era mereu și era super bună. La tocană suntem experți”.
Voi ce părere aveți - ce fel de mâncare credeți că e reprezentativ pentru Sibiu?
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Alin Barabancea , Primăria Municipiului Sibiu , Institutul Internațional , Ioan Bebeşelea , Joy Me , Daniel Joarză , Gastro Urban , Andrei Luminea , Cosmin Dragomir , Restaurant Pasaj Sibiu
Vizualizari: 1889
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Rob
Acum 7 ore
Barosanu
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
Nobody
Acum 7 ore
D.M.