Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
19°C

Primăria Sibiu penalizează din nou Construcții SA pentru neexecutarea unor lucrări

Primăria Sibiu penalizează din nou Construcții SA pentru neexecutarea unor lucrări

După problemele de durată de la Stadionul Municipal, care au fost intens mediatizate la vremea lor, Primăria Sibiu sancționează din nou firma Construcții SA pentru nerealizarea la timp a unor lucrări asumate contractual.

De data aceasta este vorba despre lucrări de amenajare și modernizare a unor parcări și spații dintre blocuri.

Spre exemplu, locatarii blocurilor de pe Calea Dumbrăvii, nr. 22 -24, spun că nu au unde să-și lase mașinile în timp ce pe șantierul deschis în jurul locuințelor nu se vede nicio urmă de muncitor de zile bune. Asta în condițiile în care lucrările trebuiau deja finalizate.

”Pe Calea Dumbrăvii 22-24 șantierul aferent lucrărilor de modernizare a parcării din spatele blocurilor este abandonat de aproximativ o săptămână, deși data de finalizare a lucrărilor a fost 14 iunie 2019. Peste 60 de locuri de parcare sunt indisponibile, ca sa nu mai vorbim de noroi si praf... Mai multe sesizări au fost făcute prin intermediul aplicației Sibiu City fără un răspuns concret...”, ne-a transmis pe adresa redacției un locatar nemulțumit.

santier constructii sa

Reporterul Turnul Sfatului a contactat reprezentanții Primăriei Sibiu pentru a vedea situația contractuală a șantierului.

”Constructorul nu a respectat termenul contractual pentru realizarea lucrărilor, reușind să finalizeze doar 8 din cele 11 zone de parcare cuprinse în contract. Din acest motiv, din data de 15 mai 2019 Primăria Sibiu percepe penalități constructorului  în cuantum de 5% din valoarea lucrărilor rămase neexecutate, pentru fiecare zi de întârziere. Recepția a fost suspendată până la finalizarea tuturor lucrărilor.
În prezent constructorul lucrează pentru finalizarea parcărilor de pe străzile Regele Ferdinand, Siretului 13 și urmează să mobilizeze echipe și pe strada Lomonosov - Dumbrăvii în vederea încheierii lucrărilor”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul Construcții SA nu a dorit să comenteze în niciun fel situația prezentată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Hermanndorf

Acum 3 ani

Geniile din primarie, carora le curge din gura intelectul, nu au auzit de reziliere de contract, aplicare si incasare de penalitati de intarziere (pe bune, nu la misto) si excludere de la viitoarele proceduri de atribuire contracte. Constructii SA, ca si neinteligentii din primarie sunt bine, mersi...
Raspunde

HOP

Acum 3 ani

ati mostenit firma asta ?astia nu-s in stare sa termine la termen ceva !
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

In intocmirea caietului de sarcini, ar trebui sa se introduca si punctaj pentru finalizarea la timp a contractelor precedente. Poate in acest mod, aceasta firma nu ar mai castiga licitatii.
Raspunde

Ale

Acum 3 ani

Sa nu le mai dea lucrari k suntem de toata rusinea in sibiu cu asemenea firme...trebe sa schimbam si primarul
Raspunde

Luk

Acum 3 ani

O sa fie penalizati cu atribuirea unui nou contract...stati flexati. Ca asa a fost,este si va fi....
Raspunde

CitizenX

Acum 3 ani

Pai zic sa le mai dam lucrari. Parca facusera contestatie si la autostrada.
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

... primul vinovat e primaria ca ii accepta la licitatii avand in vedere istoricul firmei apoi societatea de constructii.Azi maine ne va depasi Teleormanul cu Fodor la butoane.
Raspunde

grig

Acum 3 ani

....poate penalizeaza si Apa - canal pentru toate gurile de canal care nu sunt la nivelul asfaltului .1000 lei de gura de canal si sa vezi cum creste bugetul primariei.
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

eu nu inteleg de ce li se mai permite sa participe la licitatii si li se atribuie contracte daca nu isi fac treaba. ar trebui intersiz sa mai participe la licitatii si gata
Raspunde

Io

Acum 3 ani

Si cand te gandesti ca astia au castigat licitatia pentru aeroportul din brasov:)))
Raspunde

Mulin B

Acum 3 ani

De mai bine de o luna nu muncesc sub nici o forma, 2 ore pe zi de obicei luni si marti, in rest pauza. La un mmoment dat au luat pana si utilajele si 1 saptamana nu a existat nici picior de muncitor. execrabila toata administratia publica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus